Et comencen a tremolar les cames només d’imaginar-te tot el menjar que passarà per davant teu durant el Nadal? Estàs buscant la solució per mantenir el pes durant les festes? No et preocupis perquè et recomanem 4 àpats que et poden ajudar a compensar les calories durant els àpats familiars, pren nota!
Sabem que és molt difícil seguir una dieta estricte durant les festes de Nadal, sobretot els dies que compartim taula amb tota la família, els aperitius, entrants, primer plat, segon plat, postres… normalment són dinars que s’allarguen durant moltes hores i que aporten al nostre cos un alt contingut de calories que, sinó continuem la rutina esportiva durant aquests dies, és possible que el nostre cos no les cremi. L’esforç que et recomanem és ben fàcil de complir, només cal que segueixis una dieta paral·lela als àpats nadalencs, intentant cuinar aquests plats els dies que no tens cap compromís familiar. Totes aquestes receptes estan pensades per aprimar-te, amb una aportació de calories molt baixa.
- Amanida de pollastre a la planxa amb fruits secs: Es tracta d’un àpat molt fàcil de cuinar que bé pots prendre per sopar un d’aquells dies que per dinar has visitat als teus pares i a les 5 de la tarda el menjar encara et surt per les orelles. Aquest àpat t’ajudarà a fer una millor digestió a la nit si l’acompanyes finalment amb una peça de fruita, com per exemple la pinya, que conté una gran quantitat d’aigua, ajuda a netejar l’organisme i a fer la digestió d’aliments pesats.
- Graellada de verdures acompanyat de rap a la planxa amb all i julivert: Aquest és un plat amb molt poques calories que es recomana en dietes per baixar de pes. Les verdures si són de temporada molt millor, pots triar entre carxofes, albergínia, carbassó, pebrots, pastanaga o tomàquets.
- Coliflor rostida amb pastanaga i taronja: Tot i que sembli del tot estrambòtic afegir un cítric a aquest plat, la coliflor és una verdura que combina molt bé amb la taronja. La gracia d’aquest plat està també en rostir la coliflor, queda més caramelitzada, cruixent i notaràs un gust fantàstic. Primer de tot haurem de bullir les pastanagues entre 5 i 10 minuts, després afegir 1 minut la coliflor a la mateixa aigua bullint. Mentrestant preparem un suc amb mitja taronja i mitja llimona, que després mesclarem dues cullerades d’aquest suc amb mitja cullerada de comí, mitja de pebre vermell, una dent d’all, una cullerada de vinagre, oli i una mica de sal i pebre. A continuació col·loquem la coliflor i les pastanagues en una safata de forn i afegim el marinat que hem preparat, ho introduïm tot al forn durant 20 minuts precalentat a 230 graus. Finalment afegim per sobre un amaniment preparat amb la meitat de la taronja i la llimona que ens ha sobrat mesclat amb 4 cullerades d’oli, sucre, sal i pebre.
- Arròs melós amb bledes: Aquesta és una recepta lleugera que, si a més utilitzes arròs integral els seus beneficis es multiplicaran, perquè millora la teva funció intestinal, ajuda a assimilar els greixos i prevé el colesterol. La preparació del plat és fàcil, primer cal sofregir una ceba, afegir un pebrot de romesco ben tallat i a continuació introduir l’arròs i assegurar-nos que queda ben amarat del sofregit. Tot seguit afegim mig got de vi i esperem dos minuts perquè evapori tot l’alcohol, després introduïm les bledes ben picades i per últim afegim caldo de verdures fins a cobrir tot l’arròs. Hem de moure-ho sovint perquè l’arròs no s’enganxi i si calgués, afegir més caldo de verdures. Un cop l’arròs està tendre ja podem servir el plat.
Què en penses?