Encara que és una mica desconegut per a moltes persones, l’alvocat ha anat guanyant un espai en la nostra dieta. Cada cop és més comú trobar l’alvocat com a ingredient als plats dels restaurants. Àpats com el “guacamole” o el sushi amb alvocat són elements recurrents de la nostra vida social…
Components interessants
És un fruit ric en greixos que conté àcids grassos insaturats, amb un alt contingut d’àcid oleic.
Els greixos insaturats ajuden a contrarestar l’aport de greixos saturats. Per això és altament recomanat per a mantenir els nivells de colesterol dins els marges correctes. Aquests beneficis són afavorits pel seu contingut en lecitina.
La vitamina D del alvocat ajudarà a absorbir el calci i el fòsfor, millorant així la fortalesa d’ossos i dents.
Com a factor antioxidant i de retràs del envelliment conté vitamina E. I el seu contingut en àcid fòlic el fan molt recomanable per a èpoques d’embaràs i de lactància.
La vitamina C i el potassi el converteixen en un aliment que millora l’elasticitat de la pell. En canvi, el magnesi i el ferro reforcen el sistema immunitari del organisme.
En infusió
Les seves fulles infusionades són bones per a la vesícula, les digestions, la reducció de gasos, la diüresi, el reuma, la bronquitis, els roncs i els dolors menstruals.
Aplicació local
Té un poder antiinflamatori i el seu oli s’utilitza per a fer massatges contra la gota i el reumatisme. També el trobem en alguns xampús degut a la seva acció anticaspa i contra la caiguda de cabell.
Per: Anna Grau, nutricionista UP&Down DiR
Què en penses?