Tots sabem que durant l’hivern ve de gust menjar coses molt calòriques i no gaire sanes.
Doncs atenció!
En menys de deu dies canviem d’estació, i aquests mesos de primavera són ideals per dur a terme una o dues setmanes de “depuració”. No es tracta de fer dietes extremes ni d’imposar-se mesures massa radicals.
Et proposem simplement un pla per cuidar-te i així que el teu organisme es torni a reequilibrar.
El que proposem a continuació són dues setmanes de “compensació” després de molts àpats hipercalòrics, més que perdre pes, per posar el cos una mica a to i ajudar-lo a recuperar-se.
El pla consisteix en recordar aquestes regles:
- Oblida’t de l’alcohol: ara és important que l’aigua sigui l’única beguda que prenguis.
- Atenció a la condimentació: és bo fer servir tan sols una cullerada d’oli extra verge per plat i punt. Mínims de sal i, això sí, condiments com l’all, la ceba picada, el julivert o les herbes aromàtiques. Res més.
- Sopars lleugers: procura que el teu sopar no tingui cap farinaci (pasta, arròs…) i que sigui a base de verdura o amanida, peix blanc o formatge fresc i fruita.
- Berenars aconsellables: hi ha moltes opcions segons les necessitats de cadascú. Fruita i iogurt, un entrepà petit, un grapat de fruits secs, etc.
- Cuina senzilla: tots els àpats seran a base de bullits, planxa, vapor. Oblida’t per uns dies de la cuina complicada.
- Tres racions de fruita: utilitza la fruita com a mos i procura que sigui fruita fresca i de la temporada. La poma és ideal, igual que la pinya o el kiwi.
- Prohibit durant dues setmanes: els aliments que tenen molt greix o molt sucre o ambdues coses. Els embotits, les carns greixoses, el formatge curat, els snacks, els gelats cremosos…
- Aigua abans de tots el àpat: Abans d’esmorzar, dinar o sopar recorda que cal que beguis uns 250-300 cc d’aigua mineral natural.
- Fes exercici: Importantíssim. S’han acabat les excuses.
Per: Magda Carles. Metgessa nutricionista i cap de Divulgació de Nutrició del Grup DiR
Què en penses?