Et proposem una llista d’aliments saludables que substitueixen a aquells que aporten una gran quantitat de calories
Ja sabem que menjar de manera saludable ofereix molts beneficis: ens ajuda a aconseguir un pes i composició corporal saludables, però sobretot és imprescindible per mantenir una bona salut i prevenir malalties associades a una mala alimentació, com el càncer, la diabetis i les malalties cardiovasculars.
El servei de Nutrició de DiR t’ofereix molts consells per mantenir una alimentació saludable que pots consultar al nostre blog, però aquest cop volem compartir “tips” molt senzills que pots aplicar al teu dia a dia per millorar els teus hàbits alimentaris i millorar la teva salut ‘ amb molt poc esforç!
-
Adéu fregits. Hola forn
Et sorprendries de com poden quedar unes “patates fregides” al forn. Només has de pelar una patata, tallar a grills, afegir espècies al gust (pebre, pebre vermell, orenga, all en pols…) un rajolí d’oli i les col·loques a la safata. En 20 minuts podràs gaudir d’unes patates molt més saludables evitant els greixos saturats de l’oli bullent.
El mateix pots provar amb el pollastre empanat al forn, xips de col kale, xips de carxofa, anelles de ceba, rotllets de primavera… estalvia oli i redueix calories cuinant al forn!
-
Substitueix la mantega per la crema d’alvocat
L’alvocat ofereix una opció saludable i molt beneficiosa per combatre el colesterol. 100 grams de mantega aporten més de 700 calories, mentre que en la mateixa proporció d’alvocat trobem tot just 200 calories. La seva consistència cremosa és perfecta per a untar en torrades i combinar-ho amb salmó, pernil cuit extra, ou dur, rodanxes de tomàquet, raves, formatge fresc, gall dindi… i molts més ingredients que pots anar descobrint. Fins i tot pots substituir la mantega de receptes de rebosteria per alvocat, et sorprendràs amb el resultat.
-
Substitueix els cereals ensucrats per civada i fruita
Les caixes de cereals integrals tipus “muesli” que pots trobar en qualsevol supermercat no són tan saludables com penses, solen tenir altes quantitats de sucre afegit a més d’ingredients edulcorats. La millor alternativa és consumir civada i combinar-la amb fruita. La fruita pot ser deshidratada o al natural i barrejar-ho tot junt amb un iogurt natural sense sucre o amb llet. Sens dubte un dels millors esmorzars o berenars que et lliurarà d’una gran quantitat de calories.
-
Arròs, pasta o pa integral millor que la seva versió refinada
Tot i que la versió integral solen contenir menys calories que la versió refinada de l’arròs, la pasta o el pa, el gran benefici que aporta consumir productes integrals és el seu alt contingut en fibra, que millora el trànsit intestinal, augmenta la sensació de sacietat i ajuda a controlar el colesterol en sang.
-
La nata per cuinar es pot substituir per formatge fresc o iogurt natural
La nata és un producte ric en greixos, però fàcilment es pot substituir pel iogurt natural desnatat o el formatge fresc, que aporten menys quantitat de greixos i calories. Aquests substituts serveixen tant per reemplaçar la nata líquida que utilitzes per espessir alguna salsa o fins i tot per rebosteria. Un altre ingredient que també pots utilitzar és la llet desnatada amb una cullerada de farina de moresc.
-
Canvia la xocolata en pols tipus “Cola-Cao” o “Nesquik” per “Cacau pur desgreixat en pols”
En contingut de sucres del Cola Cao és del 70% del total del producte. Això vol dir que en cada 100g de Cola Cao, hi ha 7 cullerades soperes de sucre afegit. El “Cacau pur”, en canvi, té 0 sucres afegits perquè és un aliment natural a diferència del Cola Cao que ha estat ultra processat per la indústria.
-
Substitueix la sal per espècies
L’excés de sal en la nostra alimentació pot augmentar el risc de patir malalties cardiovasculars com la hipertensió. Un petit canvi que pot prevenir aquestes malalties és utilitzar espècies com el julivert, pebre, all en pols, comí, orenga, alfàbrega, coriandre, curri, pebre vermell… per donar-li sabor als teus plats sense necessitat d’afegir sal a la teva cuina.
-
Els dolços també poden ser saludables!
Moltes vegades pensem que si ens agrada el dolç no podrem seguir una dieta, però també hi ha els dolços saludables i estan molt més bons del que penses.
La clau és canviar els ingredients per altres més saludables. Per exemple: el sucre es pot substituir per dàtils; la farina per flocs de civada integrals; la mantega per alvocat, oli d’oliva verge extra o fruits secs crus triturats; i la xocolata per cacau pur en pols.
Què en penses?