Preparar un còctel de benvinguda és una divertida manera de rebre els convidats a casa, i si aquest està fet a base de suc de fruita natural i sense alcohol, segur que agradarà a tothom
Maduixes, gerds, meló, síndria, nabius… Amb la gran varietat de fruita que, a poc a poc, anirà omplint de color els mercats, disposem de la base perfecta per elaborar uns còctels diferents. A més, no cal que siguem tan curosos en la preparació com si portessin alcohol, l´únic secret és seguir tres normes bàsiques: aprofitar els productes de temporada perquè el còctel sigui més saborós, preparar els ingredients d’un en un (les receptes ja estan pensades així) i, per últim, dedicar-hi la mateixa atenció i imaginació que fem servir per elaborar un sopar especial, perquè hi formarà part i alhora serà un complement perfecte, bé per abans o bé per després de menjar.
El resultat seran unes begudes amb un color, sabor i textura úniques a les quals se sumaran les propietats saludables de les fruites naturals. Que comenci la festa!
Receptes de còctels de fruites
-
Còctel Red Dream, perfecte per activar la circulació
Preparació: en el fons d’un got, abocar 2 cl de suc de llima, 4 cl de batut de gerds naturals, 2 culleradetes de sucre morè, cobrir de gel picat i omplir de gínger. Remenar enèrgicament amb una cullera i posar-hi una palleta.
Què aporta: els gerds i la llima són rics en flavonoides, que milloren la circulació sanguínia i ajuden a prevenir les malalties cardiovasculars.
-
Còctel Green Dream, un combinat depuratiu
Preparació: en el fons d’un got, abocar 3 cl de suc de meló, 3 cl de suc de kiwi, 2 cl de suc de llima, 1 culleradeta de sucre blanc i cobrir-ho tot de gel picat. Remenar enèrgicament amb una cullera i posar-hi una palleta.
Què aporta: el meló aporta aigua, té un efecte depuratiu i neutralitza l’acidesa de l’estómac. El kiwi i la llima potencien aquest efecte.
-
Còctel Rose of Cimarron, ideal per eliminar líquids
Preparació: dins d’una coctelera, abocar 6 cl de suc de síndria, 3 cl de batut de maduixes, 2 cl de suc de llima, 3 glaçons i un toc de xarop de gingebre. Batre durant 10 segons aproximadament i colar. Servir-ho amb dos glaçons i decorar amb un triangle de síndria.
Què aporta: pel seu contingut en aigua (90%) la síndria és una fruita especialment diürètica i refrescant. La maduixa i la llima també es consideren fruites depuratives.
-
Còctel Summer Love, per tenir una pell perfecta
Preparació: en el fons d’un got, abocar 2 cl de suc de llima, la polpa extreta de la meitat d´un maracujà, 2 culleradetes de sucre morè, cobrir de gel picat i omplir de gínger. Remenar enèrgicament amb una cullera i posar-hi dues palletes.
Què aporta: el maracujà és ric en provitamina A o betacarotè, essencial per al bon estat de la pell i el cabell. Comparteix amb la llima el seu aportament en vitamina C.
-
Còctel Lady Sour, ideal per millorar la digestió
Preparació: dins de la coctelera, abocar 8 cl de suc de pinya, 2 cl de suc de llimona, 4 o 5 fulles de menta i tres glaçons. Batre durant 10 segons aproximadament, colar la barreja en un got i acabar-lo d’omplir amb gínger. Decorar amb una branca de menta, mitja rodanxa de pinya i una cirera vermella.
Què aporta: l’enzim bromelina que abunda a la pinya la converteix en una fruita molt digestiva. La llimona i les fulles de menta contribueixen a afegir un toc refrescant.
-
Còctel Velvet Night, el més antioxidant
Preparació: dins de la coctelera, posar 7 o 8 nabius salvatges i aixafar-los. Després, afegir 6 cl de suc de nabius, 5 gotes de suc de llimona, 2 cl de suc de taronja, 3 glaçons i 2 cl de xarop de sucre. Batre durant 10 segons aproximadament, colar i dipositar-ho en una copa de Martini. Abans de servir-lo, decorar amb 2 nabius punxats en un escuradents.
Què aporta: els nabius destaquen pel gran contingut en antocianines, d’efecte antioxidant, antiinfecciós i antiinflamatori. La vitamina C dels cítrics és un altre dels grans antioxidants.
-
Còctel Wild Frisco, ple de vitamines
Preparació: dins d’una coctelera, posar 7 o 8 baies de grosella natural i aixafar-les. A continuació, afegir 5 cl de suc de taronja, 2 cl de suc de pinya, 2 cl de suc de llimona, tres glaçons i un toc de xarop de sucre. Batre tots els ingredients durant 10 segons aproximadament, colar i llestos. És important passar-ho per un colador perquè no ens caiguin trossos de grosella dins el got. Servir amb dos glaçons i decorar amb una branca de grosella.
Què aporta: la provitamina A o betacarotè i la vitamina C, antioxidants, són les protagonistes d’aquest còctel. La pinya també aporta vitamines del grup B, bones aliades del sistema nerviós.
Si vols conèixer més receptes saludables per al teu dia a dia, et recomanem que visitis aquesta secció del nostre bloc. En ella trobaràs idees per preparar sopars saludables, tacos i wraps per llepar-se els dits, video-receptes, batuts per després d’entrenar i molt més!
Què en penses?