Amb els excessos de l’estiu s’han acumulat alguns quilets de més. Possiblement els gelats, les orxates i les cerveses han tingut alguna cosa a veure, però res que no es pugui recuperar amb una mica d’excerci físic i els consells de la nutricionista Anna Grau.
- El cos ha d’expulsar les toxines retingudes i rehidratar-se. Per a eliminar toxines és recomanable fer una dieta diürètica i drenant amb quantitats d’aigua elevades i infusions estimulants de la diüresi. Algunes d’aquestes infusions són la cua de cavall, dent de lleó, fonoll, ortiga i sàlvia.
- Al augmentar els líquids assegurarem la depuració de la circulació sanguínia i el drenatge de toxines i impureses acumulades pels hàbits tòxics de l’estiu.
A part de beure líquids no hem d’oblidar que els aliments rics en aigua estimulem els ronyons perquè treballin més, permentent així el drenatge i la diüresi.
- La dieta diürètica serà altament efectiva si és rica en potassi (carxofa, bledes, carbassa, pastanaga, patata, tomàquet, bolets i nous) i pobra en sodi. Hem de reduir la sal de la taula doncs el consum alt en sodi provoca la temuda retenció de líquids, trastorns en la circulació i problemes inflamatoris.
- Controlar les calories ingerides i tornar a la rutina esportiva.
- Ull amb els aliments amb sucres d’absorció ràpida com la fructosa, la lactosa i la sacarosa que mobilitzen molt ràpidament els greixos. En canvi els sucres d’absorció lenta (arròs, llegum, patata, pasta) són recomanats pel manteniment de l’energia durant una major durada.
- 50g. de pa al esmorzar són suficients per tot el dia.
- Reduir els greixos causants de la cel·lulitis post-estiu. Dir adéu als gelats, les orxates, la bolleria, els fregits i els olis en excés.
- S’han de potenciar aliments rics en fibra (espinacs, bledes, espàrrecs, carxofes, cebes, porro, bolets, api, pebrot, coliflor, endívies, escarola, remolatxa, fruita vermella i taronja) per reduir l’absorció dels greixos i per una correcta evacuació d’aquests.
Us recomanem aquesta dieta depurativa:
Esmorzar: Te vermell amb llimona i gel. Iogurt desnatat amb cereals rics en fibra, nous i plàtan
Mig matí: 4 tortes d’arròs amb gall d’indi.
Dinar: Arròs salvatge cinc delícies: pèsols, truita, pastanaga, mongeta tendre i gambetes. De postre iogurt amb papaia.
Berenar: Liquat de pastanaga, api i poma.
Sopar: Amanida d’espinacs crus i rúcula amb formatge feta, panses i pinyons. Llobarro amb patata i fonoll al forn i de postre síndria.
Ressopó: Infusió de sàlvia.
Esperem que ens expliqueu què tal us ha funcionat i com porteu la rentrée nutricional 🙂
Què en penses?