Sabies que l’àpat d’abans d’entrenar pot marcar la diferència en el teu entrenament?
Estar ben preparats tant físicament com anímicament és essencial per rendir al màxim en els nostres entrenaments. La millor manera per preparar el nostre cos per l’entrenament és amb l’alimentació, que ha d’estar enfocada a la despesa energètica i cap a un bon desenvolupament muscular.
Existeixen dos factors clau en el rendiment de qualsevol esportista. Un d’ells són els hidrats de carboni simples, que actuen com a nutrient principal, ja que proporcionen energia immediata per rendir al màxim, obtenir més força i retardar l’aparició de fatiga.
El segon factor clau és l’aportació de proteïna que, en primer lloc ajuda a evitar que el catabolisme muscular es produeixi durant l’entrenament, i en segon lloc permet augmentar la síntesi proteica.
El catabolisme muscular es produeix quan l’organisme es nodreix dels propis teixits quan ja no queden reserves de proteïnes, consumint d’aquesta manera el múscul i reduint la massa muscular.
Si vols preparar-te un batut per abans del teu entrenament ple de proteïnes i energia, afegeix-li aquests ingredients:
- 250ml d’aigua de coco
- ½ mango
- 125g formatge fresc batut 0%
- 1 tassa d’espinacs frescos
- un tros de gingebre
Una manera d’augmentar les propietats d’aquest batut és afegint BCAA (aminoàcids ramificats), que resulten essencials per a la regeneració del teixit muscular; i creatina monohidrat, que incrementa les reserves d’energia i, per tant, ajudarà a entrenar amb major intensitat i potencia.
Recorda que l’àpat d’abans d’entrenar pot marcar la diferència, sempre i quan es consumeixi una hora abans de l’entrenament per poder fer la digestió i permetre al cos assimilar els nutrients. La hidratació també serà un factor imprescindible, així que no oblidis beure 500ml 1 o 2h abans de l’entrenament i 100-200ml cada 15-20 min.
Què en penses?