Una dieta d’aprimament ha de ser equilibrada, personalitzada i lleugerament hipocalòrica, adaptada al teu ritme de vida perquè et permeti seguir la rutina diària sense provocar cap efecte secundari.
text ANNA GRAU, departament de Nutrició DiR
Per aprimar-se, l’exercici és fonamental, ja que ajuda a cremar calories i accelerar el metabolisme. Tot i així, no es pot oblidar que l’alimentació també juga un gran paper, ja que és la responsable d’almenys un 50% de les possibilitats d’èxit a l’hora de perdre pes. De dietes n’hi ha un munt, però aquí tens uns quants consells fonamentals perquè tot pla d’aprimament arribi a bon port.
- PASSANT DELS MIRACLES. Una dieta molt baixa en calories (sobretot si fas esport) és el pitjor que pots fer, ja que alentirà el teu metabolisme, afavorirà l’efecte rebot i la flacciditat de la pell. L’ideal, malgrat que comencis just de temps, és aprendre a perdre pes de manera gradual, ja que només així podràs assegurar-te que els resultats es perllonguen més enllà de l’estiu i la teva pell no perd fermesa, ja que amb una aportació insuficient el múscul no rebrà els nutrients necessaris per mantenir intacta la massa muscular.
- MENJA 5 COPS AL DIA. Fer els tres àpats principals, amb un petit mos a mig matí i mitja tarda, ajuda a mantenir a ratlla la glucèmia, evita els excessos de glucosa o els seus dèficits, i t’assegures que no aparegui la gana desenfrenada o l’ansietat que origina picar entre hores.
- MASTEGA A POC A POC. Així facilites el procés digestiu i dónes marge perquè sorgeixi la sensació de sacietat (que triga 20 minuts a arribar des de l’estómac fins al cervell), de manera que menjaràs menys.
- HÀBITS ANTITOXINES. Segueix una dieta baixa en sal i beu almenys 2 litres d’aigua mineral al dia per facilitar el treball renal i afavorir l’eliminació de toxines, que alhora t’ajudarà a evitar la retenció de líquids. A més, si l’organisme no té prou hidratació, la pell acaba perdent fermesa.
- CUINA PLATS SENZILLS. Convé escollir aliments frescos i preparar-los sense salses ni guarnicions contundents. Les receptes al vapor, a la planxa o al forn són més lleugeres i poden ser més baixes en calories, només cal no passar-se amb l’oli. Per amanir els plats, utilitza oli d’oliva, suc de llimona, vinagre i plantes aromàtiques.
- CONSULTA UN ESPECIALISTA. Si et vols aprimar d’una manera segura i permanent, al servei de Nutrició DiR hi pots trobar l’assessorament que necessites. Un nutricionista et dissenyarà una dieta adaptada als teus gustos, horaris i requeriments, perquè aprenguis a portar uns hàbits alimentaris saludables i puguis perdre pes sense passar gana, fent un seguiment de la teva evolució.
Què en penses?