Des de DiR no restem aliens a la greu sequera que afecta el nostre país. En conseqüència, estem impulsant mesures per reduir consum d’aigua en tots els nostres clubs. Mesures que, provablement, percebreu com a usuaris en termes de confortabilitat en l’ús de dutxes i aixetes, però que entenem necessàries en moments com l’actual. Mesures que se sumen a les que, des de fa anys, DiR aplica especialment en matèria d’innovació, sostenibilitat i eficiència energètica.
Sabem que els abonats de DiR sou persones compromeses amb el nostre planeta i el medi ambient. I per això us agraïm la comprensió i implicació en l’optimització de l’aigua que utilitzem als nostres centres esportius. Motes gràcies.
Malgrat estar convençuts que hem de fer tot el que estigui al nostre abast per contribuir a l’estalvi d’aigua, no podem deixar de manifestar el nostre malestar pel fet que, un cop més, el sector de l’activitat física ha estat utilitzat per part de les autoritats per conscienciar el conjunt de la ciutadania davant de decisions crítiques i impopulars.
No tot s’hi val. El nostre sector ja va ser un dels més colpejats en la llarga durada de la pandèmia per COVID19. I sembla que ara es pretén fer-nos passar pel que no som: uns malbaratadors d’aigua. L’activitat física és avui una activitat essencial que contribueix a la millora de la salut física i mental de la ciutadania, que molts usuaris practiquen per prescripció mèdica, que genera ocupació, que dinamitza l’economia i genera cohesió social. I que es desenvolupa per part dels operadors amb criteris de control i sostenibilitat.
Podem afirmar que dutxar-se als centres esportius suposa un consum d’aigua entre quatre i cinc vegades menor que dutxar-se als domicilis particulars. I els qui, com DiR, fa 45 anys que gestionem instal·lacions esportives, sabem quines mesures cal aplicar de forma efectiva per reduir el consum d’aigua.
Nosaltres estem compromesos: fem i farem tot el que estigui al nostre abast. Però caldria que les autoritats ens escoltessin i consensuessin amb el sector les mesures a aplicar, cosa que a data d’avui no s’ha fet. Mesures en el curt termini per fer front a l’emergència. Però, especialment, mesures estructurals encarades a resoldre de manera definitiva l’abastament d’aigua en un context de canvi climàtic.
En aquest sentit, ens preguntem com és que un país com el nostre, amb més de 500 quilòmetres de costa, no disposa encara avui d’un sistema de dessaladores que ens garanteixi el subministrament d’aigua de boca, independentment de les pluges que es produeixin?
Confiem que el sentit comú sigui el que impregni les decisions que tots plegats hàgim de prendre i us animem a continuar gaudint dels vostres Clubs DiR!
Moltes gràcies.
Què en penses?