De color morat, textura cremosa i sabor seductor. L’açaí és l’aliment de moda que ha desembarcat recentment a Europa i que ja ha conquistat, fins i tot, els paladars més exigents. A partir d’ara, el pots degustar al Restaurant Saibò i al xiringuito del solàrium del club Diagonal DiR.
Aquesta petita fruita arrodonida, d’aspecte molt similar als nabius, neix a les palmeres de la regió amazònica i es consumeix des de fa segles. De fet, el terme “açaí” prové de la paraula “yasa’i” en l’idioma tupi, una llengua morta originària dels pobles indígenes del Brasil.
El seu significat és “fruita que plora” en referència al suc que se’n desprèn i al que se li dona diversos usos per ser consumit com a beguda, melmelada o gelat, entre molts d’altres. A DiR el trobem en forma de crema amb una consistència similar a la del iogurt, és a dir, servit de la manera més tradicional, gràcies a la col·laboració amb Gozice.
Font de nutrició
Amb un gust que recorda a una barreja entre fruits del bosc i xocolata, l’açaí és ric en proteïnes, vitamines i minerals. Té un alt poder antioxidant per combatre els efectes de l’envelliment, controla el colesterol, regula el trànsit intestinal i és altament energètic, és a dir, una infinitat d’avantatges.
Gràcies a les seves propietats, el superaliment es pot menjar abans de fer exercici físic perquè actuï com a estimulant per millorar el rendiment, però sobretot està especialment indicat per consumir després de fer esport per auxiliar en la recuperació muscular.
A DiR hi ha dues opcions de bol de 500ml:
Açaí + maduixa + plàtan + granola
Açaí + mango + plàtan + granola
Transporta’t a la selva tropical a cada cullerada de la mà del conveni entre DiR i Gozice.
Què en penses?