Desembre, el mes del menjar a dojo, les festes i sopars d’empresa, torna de nou per posar a prova l’estabilitat de les nostres rutines, serem capaços de superar-lo?
Un any més, tornen les festes de Nadal i, amb elles, els sopars d’empresa, dinars familiars, taules plenes de torrons i altres temptacions. No cal dir que has d’anar amb compte amb les indigestions, ja siguin de menjar o de beguda, perquè solen anar acompanyats de les pitjors conseqüències: males digestions, pitjors ressaques i, sense adonar-te’n, alguns quilos de més. Però ens agradaria dir-te que no et preocupis, perquè tenim un pla i els millors consells perquè puguis gaudir d’aquestes festes sense tenir mala consciència.
Si ets dels que sucumbeixes fàcilment a la temptació, et recomanem que facis una preparació prèvia una setmana abans de les festes i tenir en compte que els dies de Nadal també pots preparar un menú saludable i apetitós, com aquest que ve a continuació.
Menú de Nadal:
– Entrants: rotllets de pasta de full farcits d’espinacs, pinyons, porro i pebrot escalivat. També pots preparar aquests aperitius saludables.
– Plat principal: pollastre rostit amb patates al forn.
– Postres: broquetes de pinya, papaia i raïm negre (pots a més banyar en xocolata negra fondant).
Com preparar-te una setmana abans? Prova aquesta dieta setmanal
Aquesta és una dieta que pots fer la setmana prèvia a Nadal, és baixa en calories i t’ajudarà a compensar àpats nadalencs que estan per arribar (clica a la imatge per descarregar al teu ordinador o mòbil):
Tingues en compte que aquesta és una dieta general orientada a persona sanes. Si vols tenir la teva pròpia dieta a mida segons els teus gustos, horaris i costums, el departament de nutrició de DiR pot ajudar-te a preparar-la.
Com puc compensar un empatx nadalenc?
Si no pots evitar preparar tu el menjar i a més saps que t’espera un bon tiberi de menjar a casa dels teus sogres, podem recomanar-te que al menys compensis la resta d’àpats del dia. Per exemple, el 24 pots fer un àpat lleuger que inclogui brou d’api, amanida d’escarola, tomàquet, ceba, endívies, api, pastanaga i peix a la planxa. De la mateixa manera, per al sopar del 25 pots preparar un brou depuratiu de verdures i raïm negre de postres.
A més d’aquests àpats per compensar, et recomanem aquests consells per cuidar el teu estómac:
- De postres millor prendre pinya natural, evita la que ve enllaunada amb almívar.
- Quant a begudes alcohòliques, opta millor per alguna copa de vi de bona qualitat i cava brut nature. Obtindràs antioxidants sense sucres afegits (en el cas de l’cava).
- Substitueix el cafè per un menta-poliol.
- Beu molta aigua fora dels àpats per depurar i hidratar-te.
- Procura moure’t i caminar després de cada banquet que et peguis per estimular el procés de digestió.
Bonus Track: trucs fàcils per no guanyar pes:
- Cuida la teva dieta uns dies abans de les festes
- No compris torrons fins a la setmana de Nadal i compra els justos per no tenir temptacions la resta de dies.
- Compensa els àpats assenyalades amb els menús que et proposem.
- No et saltis l’esmorzar o el berenar, sinó quan arribi el menjar o el sopar menjaràs més del compte.
- No mengis pa abans de començar a menjar o a sopar.
- Abans de començar amb els polvorons i els torrons, pren una infusió de menta-poliol amb llimona per omplir l’estómac i desacidificar. Això també disminueix les ganes de menjar impulsivament.
Què en penses?