Coneix quins són aquells detalls que passes per alt i que estan dificultant que avancis en els teus entrenaments i objectius
Vas al gimnàs al menys 3 dies a la setmana i ho dones tot a les sessions d’SpinDiR o Zumba. A més, algun dia fas un extra de cardio o series de força amb peses. T’has passat als productes integrals i només et dones algun capritx els caps de setmana. Tot i això, notes que no acabes d’aconseguir els objectius que estaves buscant: perdre pes, tonificar, competir en proves de fons, desenvolupar la massa muscular…
És possible que estiguis cometent alguns errors que, si els identifiques i els corregeixes, podries començar a notar una millora en els resultats dels teus entrenaments al gimnàs, sempre i quan els teus objectius siguin reals i assumibles dins de les teves possibilitats.
Per tal d’ajudar-te, hem reunit a 4 Entrenadors Personals del DiR i a una nutricionista del DiR per trobar mesures que potser estàs passant per alt i que et podrien ajudar a complir els teus objectius.
Raons que t’impedeixen aconseguir els teus objectius
Seguir una metodologia errònia de treball físic
Ignasi C., entrenador personal de DiR Tarragona assegura que “la metodologia és el camí que tenim per arribar al nostre destí (objectiu). És molt important que la nostra manera d’entrenar s’adeqüi a les nostres característiques físiques i motivacionals, i per això és bàsic confiar en els professionals (entrenadors personals i tècnics de sala) perquè ens ajudin i ens guiïn per trobar la millor via per a la consecució dels resultats que tant desitgem”.
Entrenar en excés
Montserrat A., entrenadora personal de DiR Claret, ens explica que una de les raons més habituals que dificulten la progressió dels resultats és el sobreentrenament: “Una planificació incorrecta dels dies d’entrenament, intensitat o càrregues de les sessions i períodes de descans, porta el nostre cos a un estat on el que realitzem no és assimilat de la manera correcta pel nostre cos.”
Aquesta causa ve donada per “l’augment de l’hormona anomenada cortisol, produïda per l’estrès físic i/o mental, que provoca una disminució de la massa muscular, del sistema immune, un augment de la pressió arterial i una disminució del rendiment per exemple”.
Falta de planificació dels entrenaments
Ampliant l’exemple de la Montserrat, Toni P. de DiR Maragall, confirma que la millor manera d’evitar el sobreentrenament passaria per la planificació dels entrenaments: “és molt important la realització d’una bona planificació de l’entrenament en la què es contemplin aspectes fonamentals, com la distribució setmanal, la càrrega d’entrenament o el descans. Ens podem moure per sensacions, però serà molt més difícil aconseguir l’objectiu si no tens molta experiència prèvia”.
No descansar adequadament
Toni P. també ens aporta una raó més que té a veure amb el descans: “respectar les hores de son per tal de recuperar-se de l’anterior entrenament és essencial per la consecució dels nostres objectius”, i afegeix sobre aquest aspecte que “durant la nit, la musculatura es recupera de l’esforç de la darrera sessió, per tant sense una correcta recuperació, els nostres músculs no tindran la capacitat de rendir durant la propera sessió”.
No entrenar fora de la zona de confort
Jonathan F., entrenador personal de DiR Diagonal, creu que una de les raons per les quals es deixa de millorar la forma física és per l’adaptació del cos a “una mateixa intensitat o els mateixos exercicis que no varien durant molt de temps”. Segons la seva experiència, “el cos necessita canviar d’estímuls cada cert temps per obtenir una millora. Per exemple, si la teva condició física és de 6 sobre 10 i sempre entrenes en aquest nivell, mai notaràs una millora.”
La teva alimentació no és l’adequada
L’aspecte nutricional també és un factor que cal considerar en aquests casos, ja que “l’alimentació és clau per observar uns bons resultats” assegura Erika J., nutricionista del DiR, i adverteix que “si realitzem exercici i no mengem el que ens toca o no ens hidratem bé, el nostre cos no rep els nutrients imprescindibles per a una correcta recuperació. A més, els nostres músculs no podran reomplir els seus dipòsits d’energia ni regenerar els petits trencaments de teixits deguts a l’esforç físic, el que ens farà augmentar la fatiga i el cansament i disminuir els nostres resultats esperats”, conclou.
Per acabar, et recomanem que si vols millorar el teu rendiment en els entrenaments i aconseguir els teus objectius sense posar-te límits, pots demanar consell directament als nostres entrenadors personals o informar-te al nostre web sobre els diferents packs d’entrenament disponibles, així com els packs nutricionals que combinen entrenament personal i dieta personalitzada.
Què en penses?