La Creu Roja i la Fundació DiR inicien la segona fase que també inclou sessions de ioga a més de tècniques de defensa i d’autoprotecció
Després de l’èxit del taller pilot d’autodefensa per a víctimes de la violència masclista, impartit a finals del 2017 amb la col·laboració de la Creu Roja i la Fundació DiR, ja s’ha iniciat la segona fase amb un segon grup de dones incorporant sessions de ioga com a principal novetat, amb l’objectiu “d’empoderar-les i augmentar la seguretat i confiança en elles mateixes”, segons explica Isabel Caba, directora de la Fundació DiR.
El primer taller pilot va planificar-se inicialment amb 6 sessions de defensa personal a càrrec de tècnics especialitzats del DiR, però va acabar allargant-se a 10 sessions. Després d’aquesta bona acollida, en la segona fase s’ha optat per donar continuïtat al primer grup de dones oferint també sessions de ioga i creant un nou grup que ja ha començat les primeres sessions d’autodefensa.
La Pati, la mestre de ioga que imparteix les classes, explica que aquesta tècnica els hi permet “adquirir noves eines per autogestionar les seves emocions”, a través d’exercicis físics, de respiració, concentració i relaxació. També afegeix que a través del ioga “poden aprendre a controlar la ment i així millorar el seu nivell d’estrès o d’ansietat”.
Pel que fa a les classes de defensa personal, l’objectiu és “ensenyar tècniques senzilles i eines perquè puguin adquirir seguretat en les situacions adverses que es puguin donar”, segons explica el Samuel, monitor d’aquesta activitat.
Aquests tallers, dirigits a usuaries del servei ATENPRO de la Creu Roja, també compta amb el suport de Irene Montalà. L’actriu, que ha pogut acompanyar al grup de dones en algunes de les seves sessions, destaca la importància d’aquest projecte per l’ajuda que suposa per aquestes dones que han patit maltractaments.
Què en penses?