El proper 17 de juny a les 9:00 tindrà lloc la IV Cursa Sant Cugat. És una cursa pensada per a tothom, ja que es pot fer un recorregut de 5 Km o, pels que tinguin més ganes de córrer, de 10 Km. Es recorreran els llocs més emblemàtics de Sant Cugat, efectuant-se la sortida al Carrer de César Martinell i acabant a la Rambla del Celler.
Cal preparar-se les carreres amb antelació, la base del èxit és una bona alimentació i un entrenament dirigit al nostre objectiu. Hi ha persones que pretenen superar la seva marca personal i altres tot just s’inicien en les curses populars i intenten únicament acabar-la. Per alguns pot ser un entrenament profitós per preparar altres curses de més quilometratge. Tots aquests objectius són vàlids però em de treballar per assolir-los.
És important estudiar-se el recorregut prèviament, el podeu consultar al web , vigilant sobretot l’altimetria per saber quins són els trams amb pendent ascendent i descendent.
En quan a l’alimentació necessitarem fer una dieta suficient en calories i nutrients compaginats amb el desgast i la intensitat del entrenament previ.
La hidratació
És molt important també la toma de líquids amb electròlits. Els electròlits són minerals com el calci, el clor, el magnesi, el fòsfor, el potassi i el sodi. Estan presents a la sang i altres líquids corporals que porten una càrrega elèctrica. El contingut d’aquests afectarà en la quantitat d’aigua corporal, el pH sanguini i la activitat muscular, entre altres processos importants. Per conèixer els nivells d’electròlits del individu es pot estudiar mitjançant el ionograma en una analítica de sang o en exàmens d’orina.
Depenen de la taxa de sudoració es prendrà més o menys quantitat del líquids, si suem molt haurem de reposar-ne més. La suor ens serveix per eliminar el calor interna del organisme, per tant afecta en el rendiment esportiu.
Per a escollir una beguda isotònica que s’absorbeixi correctament cal consultar la osmolaritat. Aquesta ha d’estar entre 270 -330 mOsm/Kg, igual que el nostre cos. Si la osmolaritat és de menys de 270 mOsm/Kg parlarem d’una beguda hipotònica i si és de més de 330mOsm/Kg de una beguda hipertònica.
Seria adequat prendre aquestes begudes durant 1 hora abans de la cursa i durant la cursa uns 0,5 L per hora, sempre depenen de la sudoració i la intensitat del exercici personal.
Recorda que si t’inscrius a la Cursa Sant Cugat DiR optaràs a 3 mesos de regal! Inscripcions aquí.
Per Anna Grau, nutricionista Up&Down DiR
Què en penses?