Sou dels que us agrada animar a les curses i donar suport als corredors, o dels que entreneu i us marqueu reptes? Ambdues respostes són vàlides per aquest post!
Tant si sou corredors aficionats com si sou professionals sabreu que durant el procés de preparació per aconseguir una fita, el suport emocional i la confiança de la gent que us envolta forma part de l’èxit i la motivació diària. En el pla d’entrenament us trobareu exercicis de resistència i de musculació però també cal incloure l’entrenament mental. Tots dos necessaris per tirar endavant amb totes les hores d’entrenament, respectant les hores de son, cuidant l’alimentació, preparant el material i compaginant-ho amb la vida familiar i laboral o amb els estudis (escola o universitat en funció de l’edat). Feu partícips de tot això als vostres familiars per a que preguntin, trenquin mites, s’interessin per la competició i us ajudin en tot el que calgui.
7 idees per animar davant una competició
5km, 10km, 21k, 42km, asfalt o muntanya… tota distància requereix d’una alta autoestima, motivació, pensament positiu i constància. Així que si voleu animar o voleu ser animats pels vostres pares o fills, aquí van algunes idees que podeu anar preparant a casa:
- Ànims pre, durant i post competició: cal donar suport en tot moment i minimitzar els nervis que implica una prova física d’aquest estil. Transmetre la idea de que tot es possible amb esforç i constància. I com a pares, ajudar en l’organització de deures, exàmens i entrenaments.
- Preparar la carrera el dia abans: repassar tot el material per no descuidar-se res (gels, dorsal, aigua, ulleres de sol…), recordar el recorregut i visualitzar l’entrada a meta ja que dóna seguretat i control i permet gestionar els nervis.
- Fer pancartes: utilitzar colors vius, missatges escrits en majúscules, motivadors i breus ja que no hi ha gaire temps per llegir.
- Cridar ben fort durant la cursa: cridar sense vergonya cada cop que passen els corredors, serà un xut d’energia, els farà oblidar el cansament, seguir tirant endavant i es sentiran acompanyats.
- Situar-se en llocs inesperats: situar-se en aquells km que el corredor no s’espera que estiguis, el sorprendràs i li farà molta il·lusió!
- Trompetes o aplaudidors inflables: a vegades a la fira del corredor donen aquest material per animar. Anar sentint sorolls fa no pensar tant en el cansament i en els km que queden.
- Gaudir: per sobre de totes les coses, cal passar-ho bé tant animant com corrent i no veure-ho com una obligació o patiment. Cal projectar energia positiva!
Involucrar als fills en aquesta activitat, tant com a corredors com a animadors, els farà veure que l’esforç diari, el sacrifici i la constància són la fórmula perfecte per superar obstacles i aconseguir allò que un es proposa. Sentim d’orgull 100%.
I nosaltres us donem vàries oportunitats per a que ho poseu en pràctica: la Cursa DiR Guàrdia Urbana per la Diagonal, la Cursa DiR Mossos d’Esquadra Sant Cugat i la Cursa científica Hospital de Sant Pau, totes elles per majors de 13 anys.
I pels qui s’estan iniciant en això del running, us proposem que els animeu a tot pulmó a la Cursa DiR Kids Guàrdia Urbana i la Cursa DiR Kids Sant Cugat, dues carreres per nens d’entre 3 i 13 anys on els més petits podran córrer acompanyats dels pares 500m i la resta 1000m o 1 milla.
Inscriu-t’hi ara a la Cursa DiR Mossos d’Esquadra!
El 21 d’octubre organitzem la Cursa DiR Mossos d’Esquadra, que recorre els carrers més emblemàtics de Sant Cugat en un recorregut de 10 o 5 km. El dia abans és el torn de la Cursa Kids dins d’una gran festa esportiva per a tota la família. Pots consultar tota la informació o inscriure’t en qualsevol de les dues curses en aquest enllaç.
Us hi esperem en alguna de les nostres curses, som-hi!
Què en penses?