El iogurt és un aliment que aporta nutrients imprescindibles per a la salut.
Les llets fermentades permeten millorar l’absorció del calci i contenen microorganismes vius anomenats probiòtics, que administrats en la quantitat adequada, proporcionen molts beneficis per a l’organisme, ja que estimulen el sistema immune.
Incorporar diàriament un iogurt a la dieta:
- Millora la digestió,
- Incrementa les defenses i
- Prevé malalties.
- Ajuda a combatre l’osteoporosi, malaltia molt habitual entre les dones.
- Protegeix l’aparell digestiu contra l’acidesa natural de l’estómac.
- Reforça el sistema immunològic gràcies a les bactèries bones que conté.
- Aporta grans dosis d’energia pel seu alt contingut en proteïnes i vitamines.
- Contribueix a mantenir la flora intestinal, ja que aporta una dosi de bífidus extra
FONT DE CALCI
El iogurt és un dels aliments que més calci conté, un mineral que ajuda a mantenir l’estructura òssia i a prevenir l’osteoporosi. Els iogurts són recomanables a qualsevol edat per tal de cobrir les necessitats diàries ideals de calci (un iogurt al dia en proporciona el 20%). A partir dels 40 anys, la seva ingesta és més important, ja que és l’etapa amb una major
pèrdua de densitat òssia, sobretot en les dones.
APORTA VITAMINES
Els iogurts contenen altes dosis de vitamines A i B, que són les que contribueixen a mantenir el sistema immunològic, cuiden la salut del cor i reforcen els teixits ossis. A més, molts ja incorporen vitamina D, molt important a l’hora d’absorbir el calci. La seva presència és indispensable perquè l’intestí absorbéis el calci necessari per mineralitzar els ossos.
RIC EN PROTEÏNES
Els productes làctics són una font molt important de proteïnes, que són les que realitzen diverses funcions al cos humà (reguladores, transportadores i defensives). La major part dels processos biologics depenen de la seva presència, per això és molt important mantenir una dieta que ens aporti pro teïnes. A més, cal destacar que la proteïna del iogurt és molt
més fàcil de digerir que la de la llet.
CONTÉ BÍFIDUS ACTIUS
El iogurt aporta bífidus actius. Aquestes bactèries formen part de la nostra flora intestinal, però, a mesura que ens fem grans, van desapareixent. Per tant, és essencial ingerir aliments que en continguin. La funció principal dels bífidus és ajudar a mantenir el correcte funcionament de l’intestí mitjançant l’assimilació de vitamines i nutrients, l’eliminació de residus i la protecció contra d’altres bactèries.
Què en penses?