La palmera de asaí, azaí, huasaí o (en portuguès) açaí. Ha rebut molts noms amb el pas del temps. Però de fet el seu nom original és: Euterpe oleracea. Al cap i a la fi aquests noms només venen a definir el que podríem considerar com ‘la fruita per l’esportista’.
Quins són els seus orígens?
És una fruta típica del Nort de Brasil, de la Guayana Francesa, Surinam, Guyana, Trinidad, Venezuela,, y la regió del Pacífic amb Colombia.
Per qué es considera com la fruita per l’esportista?
L’açaí és la fruita més rica en antioxidants de totes les fruites conegudes. Por cada 100g la polpa conté:
- Proteïnes: 8,1 grams
- Carbohidrats: 52,2 grams _ inclosos 44,2 grams de fibra
- Greixos: 32,5 grams
- Calç: 260 miligrams
- Ferro: 4,4 miligrams
- Antocianina: 319 miligrams
- Vitamina A: 1002 U
- Petites quantitats de Vitamina C, àcid aspàrtic i glutàmic, i d’altres antioxidants.
Amb tots aquests ingredients, l’açaí permite ser ingerido de varias maneras: es comestible y también se consume en forma de bebidas, dulces, y helados.
A l’açaí se li atribueixen propietats medicinals de varis tipus. Segons diversos estudis se le atribueixen efectes autodestructius cap el 86% de las cél·lules cancerígenes de la leucèmia.
A més, la fruita de l’asaí ha sigut inclosa como part de vàries dietes famoses, especialment a Brasil, al ser utilitzada com a substitiva dels menjar i pel seu poder energètico y per tant, saciant.
Molts gimnasos a Brasil i a Sudamèrica ho ofereixen als seus bars, cafeteries i restaurants, com a premi pels clients que han entrenat més dur.
A Espanya ho estan començant a oferir. Però encara són pocs els gimnasos que ho ofereixen. A Barcelona pots trobar-ho al restaurant Saibó de DiR Diagonal en la seva temporada bona 🙂
A Espanya ho estan començant a oferir. Però encara són pocs els gimnasos que ho ofereixen. A Barcelona pots trobar-ho al restaurant Saibó de DiR Diagonal en la seva temporada bona 🙂
Així doncs… ¿T’animes a provar-ho?
Què en penses?