Arribada dels racons més tropicals del planeta, l’aigua de coco és també coneguda com la beguda isotònica de la mare naturalesa gràcies a que ens aporta una infinitat de beneficis nutritius al nostre organisme.
Conté dels 5 electròlits bàsics per mantenir-nos amb energia i saludables; calci, magnesi, fòsfor, potassi i sodi.
Però, quins beneficis obtenim bevent aigua de coco?
- Millora la circulació sanguínia: la seva composició és semblant al plasma sanguini pel que, segons l’ONU, s’ha utilitzat en transfusions d’emergència en desastres i guerres. A més, prevé la formació de coàguls, redueix el colesterol dolent i tonifica el cor.
- Afavoreix el sistema immune: ajuda a combatre infeccions a reforçar les defenses mitjançant l’àcid làuric, conegut per les seves propietats anti-fúngica, anti-viral i anti-bacterial.
- Energia per al cervell i els músculs: conté 295 mg. de potassi, més que un plàtan, el que regula els batecs del cor, la pressió arterial i la funció muscular, a més de millorar el coneixement cognitiu.
- Rehidratació: refresca, conté electròlits essencials i és font de cinc minerals essencials: potassi, magnesi, calci, sodi i fòsfor.
- Anti-envelliment: conté citoquinines, hormones vegetals que eviten que les cèl·lules experimenten canvis degeneratius.
- Digestió: l’aigua de coco és un to digestiu utilitzat per a tractar malalties estomacals i restrenyiment gràcies als seus enzims bioactives.
- Beneficiosa per al tracte urinari: beguda diürètica que ajuda a la funció renal i evita els càlculs renals.
- Rica en vitamines, aminoàcids, enzims, antioxidants i fitonutrients: complex de vitamines B, minerals i oligoelements, com el zinc, seleni, iode i sofre.
- Baixa en calories: tan sols 46 calories per got i el seu contingut en sucre és una cinquena part comparat amb altres sucs naturals de fruites.
- Alcalinitza el cos: regula el pH dels líquids corporals.
Per sort, actualment hi ha diferents marques que comercialitzen l’aigua de coco al nostre país, una d’elles és Vita Coco que únicament utilitza aigua de coco fresca, mai de concentrat, per assegurar el gust original com si col·loquessis una palleta directament en un coco i conservant els seus nutrients.
Què en penses?