La Marta ens explica com ha estat la seva experiencia en el classificatori del French Throwdown i les seves expectatives de cara a la competició
- Com ha anat la fase classificatòria? Quants atletes han participat i quants s’han classificat?
Inscrits per al classificatori hi havia unes 40 noies d’entre 35-39 anys que es la meva categoria (Master 35-39). Eren 4 wods i havies de fer 2 per setmana. Eren wods amb una mica de tot, exigents però assequibles de fer. El que més destacaria és que és una competició molt exigent, cada any puja el nivell i només es classifiquen deu noies en aquesta categoria i son d’arreu d’Europa. A nivell espanyol hi ha poques noies amb nivell per anar-hi. Aquest any la cosa estava molt difícil ja que estic al final de la meva categoria, es a dir, que l’any vinent em toca passar a la categoria Master 40-44, cosa que feia complicada la classificació, tot i així he aconseguit classificar-me última.
Després dels dos primers wods anava 6a, però l’últim wod, que era amb Ring Muscle up em va penalitzar ja que no em va anar massa bé. Tot i així contenta per haver-me classificat encara que sigui en la última posició.
Ara, el meu objectiu és igualar o millorar el resultat allà, així que amb ganes de gaudir un nou repte i una experiència que segur que valdrà molt la pena.
- Quant de temps dediques per entrenar i preparar-te en aquest tipus de campionats?
En general entreno perquè m’agrada i gaudeixo amb l’entrenament de cada dia i no em preparo massa específicament per cap competició, però he de confessar que m’agrada competir tant a nivell individual com en equip (aquest any ja he participat a la Fittest Freakest a principis d’any). L’any passat vaig participar a la Athens Throwdown on vaig quedar 4º i aquest any provaré amb el French Throwdown.
Normalment entreno dilluns, dimarts, dimecres, descanso dijous, torno a entrenar divendres i dissabte i descanso de nou el diumenge. Dins la setmana alguns dies faig dos sessions ja que en una sola no em dona temps, altres dies només tinc temps de fer-ne 1. Els entrenaments poden durar entre 2 i 4 hores i els intento adaptar amb la meva feina.
- Com veus el nivell en aquest tipus de campionat i quin és el teu objectiu?
El nivell es súper alt i cada cop més. De fet, l’atleta classificada en primera posició és competidora de C. Games, és a dir, està entre les 20 millors del mon. Aquest any a més a nivell d’elit (les que tenen entre 18 i 34 anys) hi ha atletes de molt alt nivell, ja que guanyar aquest campionat els hi donarà una plaça per competir als C. games, que seria com els jocs olimpics de cross training.
El French Throwndown s’ha convertit en una competició on participen les millors atletes del món. A nivell màster no passa això, però igualment hi ha molt nivell. El meu objectiu seria pujar algunes posicions i poder quedar entre la 5a o la 8a posició.
- Quin consell li donaries a totes aquelles persones que aspiren a entrar en algun campionat de CF?
Jo animo a tothom sempre a competir ja sigui en competicions més amateur o d’elit, ja que és una bona forma de posar-te a prova i exigir-te el màxim i a més també et serveix per saber el teu nivell respecte els demés. Això en el cas d’individual, en el cas de competir en equips és molt divertit i es fa molta pinya amb l’equip en cada una de les fases: entrenaments, classificatoris, els dies de competició… és una experiència molt recomanable.
De totes maneres hi ha molta gent que no li agrada competir però els hi encanta el sistema d’entrenament i també es fa molta pinya a les classes, hi ha molt bon ambient.
Què en penses?