Singles, una espècie que té una vida molt activa, sol cuidar-se i molts cops fan enveja a la resta de mortals acompanyats… Però potser els seus hàbits dietètics són millorables…
Per que peix no és menjar només una llauna de tonyina… la Doctora Magda Carlas, dóna algunes claus pràctiques per cuidar-se una mica més.
Si recordeu també vem fer un post sobre 5 tuppers saludables, molt interessant i pràctic! Doneu-li un cop d’ull i agafeu idees!
1- Planifica, ni que sigui una mica la dieta
És impossible tenir una dieta mínimament equilibrada si no sabem que és el que menjarem durant la setmana. Val la pena fer una mica el nostre “pla gastronòmic” setmanal. S’estalvien compres inútils i tenim sempre alguna cosa al rebost.
2- Pensa en tenir sempre reserves “vegetals”
Aquest és un tema que queda molt sovint “penjat”. La veritat és que per tenir una dieta més o menys equilibrada cal prendre cada dia dos racions de vegetals i per tant en teoria l’amanida i la verdureta son imprescindibles. I això no és tan difícil si tenim a la nevera vegetals fàcils com el tomàquet, la pastanaga, les endívies, els cabdells….no necessiten pràcticament preparació. Sense oblidar les fantàstiques verdures congelades…i excepcionalment les pràctiques llaunes de verduretes.
3- Menjar peix no és tan difícil
El peix és una assignatura pendent. I no dels singles si no una mica de tothom. Menjar peix no és tan complicat. Sovint l’ únic peix que mengem és el de la llauna de tonyina de l’amanida i això no és suficient. El peix es pot congelar en racions individuals (lluç, salmó, etc ) i fer-ho no costa tant. El microones i el forn et poden ajudar. A més, hi ha peixos que fins i tots són bons bullits, com el lluç….Sense oblidar el marisc, que té una molt fàcil preparació.
4- Els precuinats han de ser excepcionals
És cert que els precuinats són molt pràctics però cal saber que en general no tenen el mateix valor nutritiu que els aliments frescos i si en canvi més additius i més sal. Per tant, cal controlar la seva ingesta. Un entrepà pot substituir perfectament la pizza precuinada.
5- Atenció a la fruita
Aquest és un altre ingredient que sempre queda apartat. No costa tant tenir un cert reservori de fruita. I si pot ser del temps i locals molt millor. La poma, el plàtan, la mandarina o el raïm son fruites ideals per a singles. Recordem que el suc de fruita envasat no és exactament el mateix que la fruita fresca.
6- Procurar que cada àpat sigui equilibrat.
No cal obsessionar-se però és bo que cada àpat aporti carbohidrats, proteïnes i greixos. Això és fàcil si cada àpat te farinacis (pasta, arròs o patates) aliments proteics (carn, peix o ou) i la corresponent dosi de verdures i fruites. No és tan complicat.
El rebost de supervivència |
Hi ha aliments que cal tenir-los sempre, per que et poden solucionar molts àpats improvisats i evitar que acabis amb el precuinat de sempre.
- cereals, torradetes: són els “farinacis” que no necessiten cocció…
- iogurts,formatge : fàcils, bons i sempre a punt
- llauna espàrrecs: la verdureta en conserva
- llegums en conserva: saludables i amb moltes proteïnes vegetals.
- llauna tonyina: imprescindible…
- fruits secs: són un picoteix saborós i molt saludable
- verdures congelades: cal tenir-les sempre
- ous: fàcils i constitueixen la millor proteïna del món
- pernil salat: es conserva bé i són proteïnes i ferro amb molt bon gust.
Què en penses?