Aprèn 5 recursos per adoptar de manera senzilla bons hàbits i començar aquesta nova temporada amb bon peu
Setembre està al caure i és el moment de tornar a plantejar-se bons propòsits, tot i que sovint el ritme trepidant que imposa comporta també un alt nivell d’estrès. Així, ens proposem com sempre fer una vida més saludable i, en poc temps, totes les bones intencions queden en això, en intencions.
Els horaris, el cansament o el poc temps per cuidar-nos tornen a ser les excuses que ens porten a seguir menjant d’una manera poc saludable. Encara que és cert que el ritme de vida ens condiciona d’una manera inexorable, de vegades tenir en compte uns quants punts clau pot ser decisiu.
-
Aprendre a planificar
Sembla cosa de les àvies, però planificar el que menjarem durant la setmana és una de les accions més productives que es poden fer per a la salut. Cal pensar en coses tan senzilles com quants serem a taula, quins dies menjarem fora, etc. Evidentment, per menjar de manera més o menys equilibrada cal planificar quins menús farem i intentar variar segons les necessitats.
-
Fer una compra intel·ligent
Si s’ha fet la planificació anterior costarà francament poc mirar les nostres reserves i veure què necessitem comprar. Comprar bé és clau per menjar bé. Cal saber el que volem, no deixar influenciar-nos per la publicitat i, sobretot, comprar en llocs que tinguin certa qualitat. I, per descomptat, no fer massa estalvis amb aquest tema, perquè el menjar influeix d’una forma molt seriosa a la nostra salut.
-
Crear un rebost polivalent
Hem d’intentar que el rebost correspongui als nostres gustos, però també a la nostra realitat. Si no ens agrada cuinar i sovint anem desorganitzats, procurem que al rebost hi hagi els aliments suficients per poder solucionar els imprevistos sense caure en els clàssics precuinats o en la pizza congelada. Aliments com la tonyina de llauna, els fruits secs, les torradetes, les verdures congelades, els formatges o la fruita poden ajudar a improvisar àpats pràcticament sense tocar la cuina. No oblidem que de vegades val més un bon entrepà que un precuinat dubtós…
-
Optar per una cuina fàcil
Quan planifiquem els àpats cal que siguem conscients del nostre poc temps. No ens enganyem: els bullits, la planxa o el forn són les millors opcions. Sortosament, els aliments més poc cuinats són quasi sempre els més nutritius, o sigui que per menjar d’una forma saludable no cal ser un crack de la cuina. Una bona amanida, una pasta bullida o una verdura al vapor es fa en molt poc temps. Es tracta de tenir-ho al rebost o a la nevera i no complicar-se.
-
Tenir uns coneixements mínims
És clar que no cal ser metge ni un expert en nutrició, però és bo que siguem conscients del que el cos necessita. Recordem que les necessitats estan en estreta relació amb l’edat, l’activitat física, la constitució… En fi, simplement es tracta de tenir una mica de sentit comú i conèixer el nostre cos. Per descomptat, si tenim algun problema de salut, és l’especialista qui haurà de dir-nos què hem de menjar.
Sol·licita més informació al servei de nutrició del DiR
Si vols rebre més informació per tal de planificar els teus àpats correctament i seguir una dieta que s’adapti a la teva rutina i els teus gustos, demana cita amb el nostre equip de nutricionistes del DiR. T’ajudaran a aconseguir els teus objectius, ja sigui perdre pes, millorar el teu rendiment esportiu o augmentar la massa muscular entre molts altres.
Què en penses?