Les ostres poden ser la indulgència definitiva, però aquests mol·luscs plens de proteïnes es mereixen un lloc al plat durant tot l’any.
Independentment d’on les mengis, les ostres, salades i amb sabor únic de mantega i carn, poden fer que qualsevol menjar senti com estar de vacances. Però si bé poden evocar imatges d’un dia d’estiu idíl·lic, els seus beneficis de salut són tan significatius que haurien de mantenir-se en els nostres plats durant tot l’any.
La proteïna de cargol marí, ja sigui recollida dels mars del Nord de Nova Escòcia, a l’Escala de la Costa Brava, o a la Badia de Texas a Galveston, absorbeix els minerals dels oceans, cosa que augmenta el seu contingut nutricional. Les ostres tenen un alt contingut de zinc, el que millora el nostre sistema immunològic i té un paper important en el metabolisme energètic, així com el seleni, un mineral que protegeix les nostres cèl·lules contra els radicals lliures, disminueix el risc d’inflamació de les articulacions, i és necessari per a la producció de l’hormona tiroïdal. També són una font completa de proteïnes, el que significa que contenen tots els aminoàcids essencials necessaris per construir i reparar el teixit muscular (3 onces tenen més de 9 grams de proteïna).
No hi ha base per a dir que les ostres només es poden menjar a de Setembre a Desembre -una afirmació que es va iniciar abans de l’adveniment de les tècniques modernes de refrigeració d’alta tecnologia-. No obstant això, hi ha alguna cosa de veritat en els rumors que les classifiquen com a afrodisíaques. Un estudi presentat a l’American Chemical Society va revelar que les ostres contenen dos aminoàcids que augmenten els nivells de les hormones sexuals testosterona i estrogen. Encara que no està clar exactament com el estrogen augmenta la libido, augment dels nivells de testosterona tenen un efecte positiu sobre la resposta sexual. No obstant això, només la idea que aquests aliments poden ser afrodisíacs podria ser suficient per aconseguir que al menjar-les et faci sentir amb ganes de joc 🙂
Així que…deixa la salsa rosa de costat i descobreix l’altre costat de la súper petxina marina amb aquesta recepta:
Ostres amb Salsa Guacamole
per1 persona
ingredients:
2 tomàquets ratllats en talls petits en forma de cub
½ unça d’all picat
½ alvocat
1 cullarada. pebrot verd picat
1 cullarada. ceba vermella picada
4 ostres en la seva closca
instruccions:
Barreja els tomàquets, l’all, la ceba picada, el pebrot i alvocat junts, per fer puré amb una forquilla. Col · loca ½ unça a cada ostra i servir!!!
Què en penses?