L’alimentació és un dels principals factors que incideixen sobre l’aparició de la cel·lulitis. Combatre-la és el gran repte; menjar bé, la solució.
Bons aliats
• Fruites i verdures. Són especialment recomanables les que, a més, afavoreixen la circulació sanguínia i netegen l’organisme, com l’all, la ceba, els cítrics i els fruits vermells (cireres, nabius…).
• Fibra. Estimula la mobilitat intestinal per evitar que es formin i s’absorbeixin residus en l’organisme.
• Àcids omega 3. Tenen unes magnífiques propietats antiinflamatòries (n’hi ha especialment en el peix blau, les nous i els alvocats).
• Te vermell i verd. Els seus efectes depuratius drenen i acceleren el metabolisme.
• Aigua. Dos litres d’aigua al dia són fonamentals per eliminar els greixos i toxines.
Els que cal evitar
• Sal. Afavoreix la retenció de líquids i, per tant, afecta directament en el procés de formació d’irregularitats cutànies.
• Sucre. Es transforma en els dipòsits de greix tan característics de la cel·lulitis.
• Greixos saturats. Van al teixit adipós i als vasos sanguinis i dificulten la circulació.
• Cafè. Genera toxines en l’organisme que necessiten de dos a tres dies per eliminar-se.
• Alcohol. És responsable de la vasodilatació dèrmica, fet que agreuja la inflamació cutània.
• Tabac. Aporta toxines a l’organisme que, juntament amb el greix i els líquids, passen a formar els nòduls i foradets que conformen la cel·lulitis.
Hola! Voldria saber si les begudes refrescants que porten cafeïna també generen toxines, igual que el café. Merci!
Hola Lucía, Sí, les begudes refrescants també generen toxines difícils d’eliminar…És millor evitar-les 🙂