Avui és Sant Jordi i vols convidar a sopar algú especial…
Però sortir fora fa que piqui la btuxaca?
Cuina tu! Més barat, més original, i sobretot, més romàntic. Escull la recepta que millor encaiza amb el teu estimat o estimada…
Impressiona un esportista
Llacets amb salmó fumat
Ingredients
- Tres escalunyes (o cebes de Figueres),
- 300 g de pasta (llacets de colors), 150 g de salmó fumat,
- 25 g de mantega, una ampolla petita de crema de llet i formatge parmesà ratllat.
Preparació
Pica o ratlla les escalunyes ben fi nes. En una paella antiadherent, posa la mantega i, un cop fosa, sofregeix l’escalunya suaument; no cal que agafi color. Posa a bullir la pasta amb aigua, un xic de sal i un fi l d’oli. En total, de 8 a 10 minuts, que quedi al dente. Cola i reserva. Quan ja tinguis les escalunyes al punt, afegeix el salmó fumat tallat a daus no massa petits. Volta i volta, i agrega la crema de llet, un polsim de sal i posa a reduir 2-3 minuts.
En acabar, barreja la pasta amb la salsa i empolvora el formatge al gust.
Temps
Tot plegat, 20 minuts per fer un plat únic i quedar molt bé.
La pasta conté hidrats de carboni, el rei dels combustibles en l’exercici físic i el primer que crema el cos durant la pràctica esportiva. La dieta d’un afi cionat a l’esport ha de ser rica en aquest nutrient, de manera que el nivell de glucogen no baixi.
Triomfa amb ments intel·lectuals
Filets de pollastre amb mostaza
Ingredients
- Dos pits de pollastre fi etejats,
- Dues cullerades de mostassa de Dijon en gra,
- Dues ampolles petites de crema de llet, oli d’oliva, sal i pebre.
Preparació
En una paella mitjana amb una mica d’oli, fregeix els fi lets de pollastre prèviament salpebrats i reserva’ls per més tard. Fet això, aprofi ta la mateixa paella per abocar-hi les dues ampolles de crema de llet, la mostassa en gra i una mica de sal. Barreja, deixa reduir el líquid a la meitat i incorporahi els fi lets de pollastre. Cuina-ho tot junt a foc lent durant un parell de minuts i emplata el pollastre amb la salsa en una plata una mica fonda.
Temps: en només 12 minuts tindràs un segon plat per sucar-hi pa.
Les proteïnes (presents en els fi lets de pollastre) són necessàries per a una bona salut mental ja que contenen els aminoàcids necessaris per produir neurotransmissors, les substàncies químiques que transmeten informació d’una neurona a una altra. La carn, els ous, la llet i el peix són dels aliments més rics en proteïnes.
Ideal per a comensals vegetarians
Crema de carabassa amb ou escumat
Ingredients
- una ceba mitjana,
- 450 g de carabassa,
- aigua mineral,
- mantega,
- oli d’oliva,
- vinagre,
- sal i
- dos ous.
Preparació
Per a la crema, posa una mica d’oli i una nou de mantega en un pot al foc. Afegeix la carabassa pelada i trossejada, així com la ceba tallada a daus. Sofregeix durant tres minuts i afegeix l’aigua que cobreixi i un pols de sal. Quan bulli, deixa passar 12 minuts, tritura ben fi i reserva. Mentrestant, vés fent els ous escumats en una cassola baixa amb quatre dits d’aigua. Quan bulli, abaixa el foc, afegeix un raig de vinagre i un pols de sal i diposita dos ous en cru. Sense tocar-los, deixa’ls quatre minuts i retira’ls amb una escumadora, tenint compte que no se’t trenquin. En un plat fons, posa l’ou al mig i aboca-hi la crema deixant que es vegi l’ou.
Temps
En poc més de 20 minuts gaudiràs d’una crema de restaurant de primera.
Si la persona és vegetariana estricta, pots no incloure l’ou en la recepta i afegir-hi en el seu lloc una patata bullida. La carabassa, d’altra banda, és un vegetal que aporta moltes vitamines, especialment betacarotè o provitamina A, vitamines C, E i algunes del grup B.
Enamora un tecno-friendly
Amanida d’escarola, magrana i pernil d’ànec.
Ingredients
- Una escarola,
- Una magrana,
- 150 g de
- Pernil d’ànec,
- Olives d’Aragó, sal, oli d’oliva i vinagre de Mòdena.
Preparació
Primer de tot, renta i desfulla bé l’escarola. Mentre s’escorre, vés desgranant la magrana. T’anirà bé tallar-la per la meitat, agafar un tros i prémer-lo una mica perquè s’afl uixin els grans. A sobre d’un plat, colpeja-la amb el mànec d’un ganivet gran mentre li vas donant voltes amb la mà. Per muntar els plats, col·loca l’escarola al fons, els grans de magrana per sobre, les olives d’Aragó i el pernil d’ànec trossejat.
Serà suficient amanir- ho amb una mica d’oli, vinagre de Mòdena i sal.
Temps
Només cinc minuts per gaudir d’una amanida espectacular.
És ben sabut que els afi cionats als aparells tecnològics estan sempre a l’última. Ara està molt de moda en l’àmbit de la cuina associar la magrana amb l’escarola pel gust agredolç d’aquesta original combinació, per cert molt abundant en fi bra i baixa en calories.
Sentimentals als teus peus
Cors de carxofa amb camagrocs i foie
Ingredients
- Quatre carxofes, 150 g de camagrocs,
- 100 g de foie,
- Oli d’oliva i sal.
Preparació
Retira el tall de les carxofes, pela amb un ganivet les fulles de baix a dalt i talla’ls el cap, tot reservant només la part més tendra. A continuació, neteja molt bé els camagrocs. En una paella amb una mica d’oli, sofregeix la carxofa tallada a la juliana durant 10 minuts a foc mig. Passat aquest temps, agrega els bolets i salteja tot el conjunt durant tres minuts. Rectifi ca de sal. Per presentar el plat, posa primer un fons de carxofes i camagrocs i, a sobre, ratlla una mica de foie.
Temps
20 minuts per preparar un plat amb el que sorprendràs a qui vulguis.
La carxofa és una verdura que afavoreix el bon funcionament del fetge, la digestió dels greixos, l’eliminació de toxines a través dels ronyons i, a més, és laxant i diürètica. En conclusió, un aliment que t’assegura una tertúlia ben plaent després del sopar.
Què en penses?