La gimnàstica hipopressiva és l’última revolució en el món del fitness: redueix cintura, enforteix les lumbars i tracta diversos problemes de salut amb èxit. Gaudeix dels beneficis i viu l’experiència!
La gimnàstica hipopressiva va néixer el 1980, fruit de les investigacions del Doctor Marcel Caufriez, un metge d’origen belga que, treballant amb dones amb problemes a la zona del sòl pelvià, va descobrir que els abdominals tradicionals n’empitjoraven la situació. A partir d’aquí, va desenvolupar un mètode basat en el treball en apnea (“sense aire”), la millor manera de tonificar la zona abdominal i pelviana.
L’objectiu d’aquests exercicis és el de reprogramar –reeducar– el transvers abdominal perquè es torni a contraure. Aquest múscul és el més profund de la zona mitja del cos i la seva funció és de cotilla o faixa, ja que subjecta els òrgans interns. Quan esternudem o riem, aquest múscul, en un acte reflex, s’ha de contraure per protegir els òrgans. Juntament amb els abdominals convencionals, la tècnica de Pilates i la reeducació postural, la gimnàstica hipopressiva ofereix un tractament integral de l’abdomen i la cintura. T’expliquem a continuació tots els detalls de la gimnàstica hipopressiva.
-
Beneficis sorprenents
La gimnàstica hipopressiva té múltiples beneficis, com ara: reduir el perímetre de la cintura, millorar la postura corporal, augmentar el to del sòl pelvià i de la faixa abdominal, augmentar la força de contracció del perineu, millorar la vascularització i la resistència, incrementar la força explosiva i la capacitat anaeròbica, afavorir les funcions sexuals en apujar el nivell de sang que arriba al sòl pelvià o frenar i prevenir la incontinència urinària, entre altres.
-
Abdominals sense riscos
A diferència dels abdominals tradicionals, els hipopressius no ocasionen distensió del perineu ni del transvers. En comptes d’això, aconsegueixen tonificar el perineu, solucionant determinats tipus d’incontinència urinària i reduint el perímetre de la cintura.
-
Reprograma el cos
Lesions a l’esquena, engruixament de la panxa, incontinència… Les causes d’aquests problemes són els teixits musculoconjuntius que no són capaços d’aguantar els òrgans. La solució passa per incrementar el to de repòs de la faixa abdominal i del sòl pelvià a través dels exercicis hipopressius.
-
És ideal al postpart
Tenint en compte que està totalment contraindicat practicar abdominals convencionals durant el període postpart, els exercicis hipopressius són l’eina de treball ideal per afavorir la recol·locació dels òrgans interns i recuperar el to abdominal i del sòl pelvià.
-
Afavoreix les relacions sexuals
Estem davant d’una tècnica amb beneficis per a la salut més íntima d’homes i dones per igual, ja que augmenta la propiocepció i el rec sanguini en els teixits dels òrgans sexuals i s’apunta que millora la sensibilitat d’aquests òrgans. Tot això sense necessitat d’intervenció quirúrgica i sense ingesta de fàrmacs que tinguin contraindicacions.
-
També existeixen certes contraindicacions
Els exercicis hipopressius estan contraindicats en alguns casos (hipertensió, gonartrosi, coxartrosi, pròtesi o intervencions quirúrgiques en genolls, malucs o peus). Durant l’embaràs no es recomana, ja que augmenta la contractibilitat uterina.
Com són els exercicis?
En els exercicis hipopressius es parteix de l’apnea respiratòria, és a dir, cal treure completament l’aire dels pulmons i, un cop no en queda gens, començar a endinsar l’abdomen i el melic cap a la columna. S’aguanta en apnea l’estona més llarga possible.
Et recomanem aquest article amb 6 exercicis d’abdominals hipopressius on t’expliquem amb tot detall la posició de cada exercici o les pautes de respiració que cal seguir perquè ho puguis provar tu mateix, tot i que sempre és millor iniciar-se amb un professional. Pots sol·licitar més informació a la recepció del teu club sobre les sessions en grup disponibles de Small Group Training o bé realitzar-les amb un dels nostres Entrenadors Personals especialitzats en la tècnica hipopressiva.
Què en penses?