Coneix per què tothom vol practicar aquest mètode d’entrenament per posar-se en forma
L’entrenament HIIT és l’abreujament de High-Intesity Intervalic Training, que en català es tradueix com entrenament per intervals d’alta intensitat i que, a efectes pràctics, és el sistema d’entrenament que està de moda actualment. De fet ja ho va ser l’any passat i per aquest 2019, l’estudi més important a nivell mundial sobre les tendències de fitness, el torna a situar en les primeres posicions.
L’entrenament HIIT consisteix en combinar períodes curts de temps d’un entrenament molt intens, entorn al 80-90% del nostre ritme cardíac, amb altres períodes també curts d’una intensitat moderada o baixa (70-60%). Aquesta metodologia de treball és una de les més efectives, ja que invertint menys temps, s’aconsegueixen els mateixos resultats o fins i tot millors.
Avantatges de l’entrenament HIIT
No és estrany que l’entrenament HIIT hagi aconseguit tal popularitat considerant els beneficis que aporta: cremar calories a un ritme frenètic, combinar exercicis de força i resistència en una mateixa sessió, reduir el temps que inverteixes en l’entrenament o seguir cremant calories també en repòs.
Però això no és tot, perquè les conclusions de l’estudi publicat a Cell Metabolism asseguren que aquest mètode d’entrenament reverteix el procés de l’envelliment cel·lular. L’estudi es va realitzar amb un grup de joves de 18 a 30 anys i amb un altre de 65 a 80 anys, que realitzaven diferents rutines d’entrenament. A més de millorar la seva forma física, aquells que van realitzar el sistema HIIT al llarg de 12 setmanes, van veure com la seva capacitat pulmonar va augmentar, igual que la respiració cel·lular (o mitocondrial), un procés que proporciona energia que s’aprofita en el manteniment i desenvolupament cel·lular.
Un altre dels avantatges que ofereix l’entrenament HIIT és que també ajuda a eliminar més greix corporal comparat amb altres mètodes d’entrenament, com ara el cardiovascular, arribant a eliminar fins a 6 vegades més greix, segons l’estudi de la revista científica PLoS ONE.
Sens dubte un entrenament ple d’avantatges per a aquelles persones que busquen canvis ràpids en la seva forma física, però també cal tenir en compte les seves contraindicacions per evitar el risc de lesions associades a aquest entrenament: fatiga extrema, estrès metabòlic i dany muscular. Per evitar aquestes conseqüències, només cal limitar la dosi d’aquest entrenament a 2 o 3 dies per setmana (o fins i tot fer una sola sessió i complementar amb altres activitats), sempre descansant un mínim de 48 hores entre cada sessió.
Quines activitats inclouen l’entrenament HIIT?
En general qualsevol exercici es pot realitzar en intervals d’alta intensitat, com córrer a la cinta, fer esquats, flexions, treballs amb peses, etc. però en els Clubs DiR oferim activitats dirigides per un tècnic basades en l’entrenament HIIT. Aquestes són Total HiiT, Aprima’t o Body Pump, que combinen exercicis de cardio i musculars a alta intensitat.
D’altra banda, hem incorporat nous espais en els nostres clubs que ofereixen experiències úniques pel que fa a l’entrenament d’alta intensitat. Aquests són els espais Jambox Eixample i Jambox Claris que combinen la boxa amb l’entrenament funcional o el DiR Bootcamp, un espai que uneix so, il·luminació i la motivació dels tècnics de la sala, per donar el màxim en cada sessió, disponible a Tuset DiR, DiR Maragall i a partir del maig 2019 a BDiR Granados.
Si no ets soci/a del DiR, demana ara la teva invitació gratuïta per provar qualsevol d’aquestes sessions, la pots sol·licitar aquí.
Què en penses?