Segur que encara no has tastat un cebiche vegetarià tan refrescant com aquest
A l’estiu venen de gust plats lleugers i refrescants i en aquest sentit el cebiche és imbatible. És un plat que prové del Perú i que consisteix en macerar un peix cru en una base àcida, acompanyant-la de vegetals; el resultat és deliciós. L’Adam Martín us proposa una versió per vegetarians que prescindeix del peix i on les verdures prenen tot el protagonisme, un entrant perfecte per a l’estiu. Recordeu que no serveix com a plat únic, ja que ens caldrà complementar-lo amb un segon que contingui algun tipus de proteïna. Si us ve de gust posar-hi peix, compreu 400 g de peix blanc fresc i salvatge de carn compacta (lluç, dorada, llobarro…) o fins i tot llagostins i gambes. Afegiu una llimona més a la recepta, talleu el peix a daus petits i poseu-los a macerar uns 30 minuts amb el suc de la llimona.
Ingredients per cuinar cebiche per a 4 persones
- 2 tomàquets pelats i picats (sense llavors)
- 1 coliflor mitjana, tallada a flors
- 250 g de cogombre
- 2 alvocats madurs tallats a trossos petits
- 1 tassa d’enciam fulla de roure
- 2 cebes vermelles tallades a mitges llunes
- 1 tassa de cibulet picat
- 4 cullerades de quicos gegants (opcional)
Ingredients per a la salsa del cebiche
- 1 culleradeta de llavors de coriandre mòltes
- 1 culleradeta de sucre de coco
- Suc d’una llimona
- 2 cullerades de iogurt natural
- Ratlladura de taronja i el suc de la taronja
- 2 cullerades de coriandre picat
- 1 pessic de pebre negre
Elaboració del cebiche vegetarià
- Bateu bé tots els ingredients de la salsa i deixeu-la reposar mentre prepareu la resta d’ingredients.
- Peleu els cogombres i talleu-los a daus. Si us retornen, deixeu-los macerant en un bol amb un pessic de sal mitja hora; després esbandiu-los i escorreu-los.
- Escaldeu dos minuts la coliflor en molta aigua bullent amb una mica de sal i poseu-la de seguida en aigua gelada per tallar-ne la cocció, refredar-la i que quedi ben cruixent.
- Barregeu-la amb el cogombre i la resta d’ingredients menys l’enciam i la salsa i deixeu-ho reposar tot mitja hora. Aquesta estona de repòs és molt important, ja que permet que els sabors s’integrin i fan que la digestió dels crus sigui més fàcil, en especial la ceba.
- Barregeu-ho amb l’enciam tallat a trossos petits, els “quicos”, si voleu, i serviu-ho.
Què en penses?