Us presentem una recepta fàcil de fer, amb ingredients de tardor com el moniato i amb uns resultats increïbles
No hi ha res que sigui més de tardor que els moniatos! Familiar de la patata, amb sabor dolç i amb més concentració de beta-carotens. Un aliment antioxidant important per millorar la salut cardiovascular i augmentar les defenses. No et perdis la recepta que et proposem a continuació:
Ingredients per cuinar moniato farcit per a 2 persones:
- 1 porro
- ½ ceba vermella
- 1 moniato de forma més aviat ampla que no pas allargada per poder farcir còmodament
- ½ pebrot verd llarg
- 1 cullerada sopera de formatge ratllat per gratinar
- 1 cullerada sopera de mongetes negres cuites(poden ser azuki, d’ull negre o mongetes blanques)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
Elaboració de la recepta
- Cobrim una safata de forn amb paper de forn i encenem el forn a 180ºC.
- Netegem bé el moniato amb aigua i el posem en un plat apte pel microones amb una mica d’aigua. El cuinem al microones uns 2 minuts fins que el puguem punxar amb una forquilla.
- Obrim el moniato verticalment per la meitat i el deixem refredar.
- Mentrestant rentem, pelem i tallem la ceba vermella a llunes i rentem i tallem el porro i el pebrot verd. Passem les verdures per la picadora uns segons. Volem aconseguir una massa agradable per poder farcir el moniato però no líquid.
- Amb una cullera buidem el moniato amb molt de compte. És important deixar un dit de polpa per a que la pell del moniato aguanti el farcit. La polpa que traiem, la reservem en un bol i l’ajuntem amb la mescla de verdures. Salpebrem al gust.
- Col·loquem les dues meitats del moniato damunt de la safata de forn, les farcim amb la massa preparada, les mongetes negres, un rajolí d’oli d’oliva verge i escampem la cullerada de formatge al damunt de les dues meitats. Fornegem durant 15 minuts i servim.
Esperem que t’agradi! No oblidis que pots consultar tot tipus de receptes saludables a la nostra secció de receptes del bloc. Bon profit!
Què en penses?