Fa un temps vam parlar de les propietats i vitamines de les maduixes. Avui us deixem un receptari sa, deliciós i refrescant per gaudir-ne…Les maduixes són molt versàtils i són el complement perfecte per a qualsevol tipus d’entrant o postres.
AMANIDA DE MADUIXES AMB PINYA
Ingredients
• 500 g de maduixes
• 1 plàtan
• 1 taronja
• ½ pinya
• Mel
Preparació
Rentar les maduixes i tallar-les en làmines. Fer el mateix amb el plàtan. Pelar la pinya i tallarla a daus. Esprémer la taronja. Disposar les fruites i el suc en una plata. Remoure les fruites de manera que totes quedin banyades en el suc i, finalment, afegir-hi una mica de mel.
GASPATXO DE MADUIXES
Ingredients
• 250 g de maduixes
• 2 pebrots (1 verd i 1 vermell)
• ½ cogombre
• 1 grill d’all
• 1 tros de pa
• Oli d’oliva i vinagre
• Sal i pebre
Preparació
Rentar les maduixes i les hortalisses. Trossejar el pa, tallar la resta d’ingredients i passar-los per la batedora, amb la sal i el pebre. Deixar-ho refredar al frigorífic. Servir en un recipient gran i profund, i condimentar amb un rajolí d’oli i vinagre.
NÈCTAR DE MADUIXES I CIRERES
Ingredients
• 70 g de maduixes
• 175 g de cireres sense os
• 2 taronges
• 30 g de làmines d’ametlles
Preparació
Rentar les maduixes i les cireres. Esprémer les taronges. Posar les cireres, maduixes, suc de taronja i la meitat de les ametlles en una batedora. Es baten fins a obtenir una mescla fina. En una copa de còctel, posar-hi gel picat i el nèctar. Guarnir amb les ametlles restants i si es vol un fulla de menta.
Què en penses?