Els tacos o wraps són una opció fàcil, original, ràpida de preparar i, a més, existeixen algunes receptes molt saludables
Sovint relacionem menjar sa amb la imatge d’una amanida verda o verdura bullida. És per això que cal introduir varietat en la nostra alimentació, amb coccions saludables com és el cas del vapor, forn, papillota, wok o planxa.
Per alimentar-nos de forma saludable hem de menjar els 3 macronutrients imprescindibles: verdures, farinacis (arròs, pasta, patata, cereals) i proteics (llegums, carn, peix, ous, preparats vegetarians). Aquests han de tenir quantitats adients per a cada persona i situació. Tot i així, com a norma general, la meitat del nostre plat hauria de ser de verdura amb ¼ de farinacis i ¼ de proteïnes.
Avui et mostrem uns exemples fets amb tacs i wraps:
- Tac de verdures i pollastre: com a farinaci tenim el tac de blat de moro; com a verdura, la ceba vermella, tomàquet i el pebrot vermell tallats en tires i cuinats a la planxa; com a proteic, el pollastre a la planxa i com a fruita el suc de mitja llima i l’alvocat. Per acabar, el completem amb unes fulles de julivert.
- Tac amb verdures i gambes: com a verdura tenim la ceba, el pebrot vermell, l’all i el julivert; com a proteic les gambes a la planxa. Com a farinaci el tac, i podem afegir unes gotes de suc de llimona per donar-li un toc més àcid i antioxidant.
- Tac de cigrons amb espinacs: com a verdura, aquesta recepta compta amb un grapat d’espinacs cuinats lleugerament a la planxa, tomàquet i ceba, tots nets i tallats, i com a proteic els cigrons cuits. Sense oblidar la part del farinaci procedent de la massa del tac.
- Tac de xampinyons i espàrrecs: en aquesta recepta trobem com a verdura els espàrrecs, els xampinyons i el pebrot verd cuinats a la planxa amb una cullerada de salsa de soja. Com a farinacis comptem amb la massa del tac, i com a proteic podem afegir uns talls de formatge o salmó. A més, li podem afegir mig alvocat al punt.
- Burrito o wrap de llenties amb verdures: com a verdures comptem amb el tomàquet, pebrot vermell i groc i una mica de ceba tendra. Les llenties ens proporcionaran la part proteica i la massa del wrap la part de farinaci.
- Wrap de verdures: la col llombarda, cogombre, pastanaga, tomàquet i mango omplirien la meitat del plat de verdures; la massa del wrap, ompliria la part de farinacis i com a part proteica, hi afegiríem mongetes negres azuki. Un plat complet amb una combinació boníssima. Geneve escort annonces SexeDate
Aquests àpats es poden considerar saludables si no van acompanyats de salses molt greixoses ni picants. Però, tot i ser saludable, cal tenir present les quantitats necessàries per a cada persona i la freqüència del seu consum. Si vols saber quines serien les quantitats més adients en el teu cas particular, si només amb un wrap seria suficient, etc. pots consultar-ho al nostre servei de nutrició.
Què en penses?