Si t’has apuntat a la Cursa DiR Mossos d’Esquadra Sant Cugat i t’estàs preparant per fer el teu millor temps, pren nota d’aquests consells i aplica’ls el dia de la prova
Una alimentació equilibrada adaptada a l’entrenament és bàsic per millorar el rendiment i obtenir bons resultats. Els àpats dels dies previs a la cursa tant com el de 2h abans de la prova, són claus per carregar els nostres dipòsits de glucogen muscular, el nutrient que ens donarà energia durant l’exercici. És per això que es recomana acudir a experts en nutrició que ens ajudaran a aconseguir els nostres objectius i ens guiaran en el procés.
Pel que fa a l’àpat d’abans d’una cursa, és recomanable consumir els suficients hidrats de carboni per tal de mantenir un nivell adequat de sucre en sang i d’energia.
El pla perfecte és consumir entre 1 i 2g d’hidrats de carboni per cada kg de pes corporal de 2 a 4h abans de sortir a córrer.
A més dels hidrats de carboni, és important que contingui proteïnes per a que els nostres músculs les pugui utilitzar. Es recomana consumir uns 20g de proteïnes provinents de làctics, ous, salmó, xia, etc.
És molt important que els aliments que mengem abans de la cursa, els haguem tastat amb anterioritat per assegurar que els digerim bé. A més, és convenient consumir-lo unes 2h abans de la cursa per evitar possibles molèsties gastrointestinals.
Si no acostumem a esmorzar molt, no ens hem de forçar. Podríem menjar un suc de fruites o fruits secs amb un iogurt.
Un bon exemple d’esmorzar abans de la cursa seria:
Iogurt desnatat amb xia, flocs de civada, nabius, kiwi i una cullerada de postres de melmelada:
Torrada de pa integral amb salmó fumat, ceba, mel i coriandre:
Torrada de pa d’espelta amb alvocat, pebre de 5 colors, unes gotes de llimona i formatge fresc:
Torrada de pa amb espinacs, alvocat i un ou dur:
Recorda que el diumenge 22 d’octubre tens una cita a Sant Cugat amb la novena edició de la Cursa DiR Mossos d’Esquadra.
Què en penses?