Les Asics DS Trainer 22 són perfectes per runners de velocitat gràcies a la seva lleugeresa
La marca Asics sempre ha estat al capdavant de la innovació pel que fa al disseny de sabatilles de running i constantment renovant i evolucionant els models insígnia de la marca: Asics Gel Nimbus, Asics Gel Cumulus, Asics Gel Kayano. Ara és hora de presentar l’edició número 22 de les mítiques DS Trainer, que ja no tenen res a veure amb aquella primitiva versió que va presentar la marca per primer cop l’any 1995.
Per tal de ser rigorosos a l’hora de realitzar el review de les Asics DS Trainer 22, hem demanat la col·laboració de Guillermo Barriga, Director Tècnic de DiR Hispà, que compta amb 20 anys d’experiència en el món del running. El Guillermo ens explica que surt a córrer pràcticament durant tot l’any, realitzant entrenament en asfalt durant els primers mesos de l’any i la resta per la muntanya. “Faig entre 100 i 120 km al mes en temporada i una mica menys de setembre a desembre”, ens comenta el Guillermo abans de rebre les Asics DS Trainer 22. Quina serà la seva impressió en veure-les?
La primera valoració del Guillermo en veure les Asics DS Trainer 22 ha estat positiva, “són atractives pels colors i la forma, alhora que em dóna la impressió que són força lleugeres”. Té tota la raó, aquest nou model d’Asics és un dels més lleugers del mercat, només pesen 227 grams (30 menys que l’anterior model DS Trainer 21) i la combinació de colors elèctrics els dóna una estètica molt moderna. La primera impressió aconsegueix l’aprovació del nostre Director Tècnic, però què passarà quan se les emprovi?
Mentre prepara la sabatilla per emprovar-se-la, el Guillermo ens comenta que, per ell, el més important és que una vamba “pesi poc i sigui còmoda”. Un cop calçades les dues sabatilles, comenta que són còmodes, però el tipus de cordons no li acaben de fer el pes “perquè no acaben d’agafar bé el peu”. Per altra banda, la forma central de la vamba és lleugerament estreta, fet que li causa una mica de pressió sobre la part mitja del peu en el moment d’estrènyer-les. És ben sabut que Asics acostuma a fabricar talles lleugerament més petites, fet que cal tenir en compte per aquelles persones que habitualment adquireixen les sabatilles per internet. Això sí, la lleugeresa que proporciona aquest model se segueix notant.
Arriba el moment de posar-les a prova, per això hem demanat al Guillermo que realitzi diferents series (de 400, 1500 i 5000 metres). Els seus resultats han estat els següents:
– 3 x 400m: 55’’, 1’,01’’, 1’04’’
– 1 x 1500m: 5’27’’ (3’38’’ 1000m)
– 1 x 5000m: 19’,01’’
El Guillermo en tot moment s’ha mogut a ritmes bastants ràpids, rodant per sota dels 3’00’’/km en els 400 metres i per sota dels 3’38’’/km en els 1500 i els 5000 metres, tot i no ser la seva especialitat. Ens explica que està acostumat a carreres de 20 a 30 km per muntanya, pel que considera que li costaria adaptar-se a aquest model en aquest tipus de cursa, però que després de realitzar les sèries, creu que “per curses de 10 km en avall és una vamba molt competitiva, donada la seva lleugeresa”.
Pel que fa a l’amortiguació, un dels factors clau, ell prefereix que sigui “molt més progressiva”, donades les característiques del terreny de curses de muntanya, però que per competicions ràpides en superfície llisa, la tecnologia FlyteFoam que incorpora la DS Trainer 22 pot ser una opció encertada.
Per acabar, demanem al Guillermo una breu valoració quantitativa del més destacat de les Asics DS Trainer 22, puntuant de l’1 al 5:
Amortiguació | 4 |
Trepitjada | 4 |
Comoditat al córrer | 3 |
S’ajusta al peu | 2 |
Si tu també has tingut la possibilitat de provar-les, deixa’ns un comentari i explica’ns què et semblen!
Què en penses?