Ahir hem parlat del tupper i els seus beneficis.
Ara toca mirar què passa amb els precuinats. Són pràctics, fàcils i sorprenents, però, és clar, tenen els seus inconvenients. No és qüestió d’amargar-nos la vida ni sentir-nos culpables davant
la nostra pizza precuinada, però cal tenir en compte que…
1. No controlem els ingredients. S’ha de pensar que quan optem per un precuinat no sabem l’origen de les matèries primeres que el componen. És veritat que hi ha qualitats molt diferents, però sempre és més recomanable saber el que tenim exactament al plat i això només s’aconsegueix si comprem els ingredients nosaltres.
2.Massa condiments. En general, el precuinats estan força condimentats, sobretot si ho comparem amb un plat fet a casa.
3.Més greixos. El precuinat té greixos diversos, però l’oli d’oliva no és el més habitual. En canvi, trobar-nos amb una dosi considerable de greixos saturats sí que ho és.
4.Més car. Normalment, i més si és de qualitat, el precuinat té un preu més elevat que un plat fet a casa i, a més, les racions són justes.
5.Més additius. El precuinat té més additius i conservants que el menjar casolà.
6.Menys valor nutritiu. I, per últim: el precuinat no té generalment el mateix valor nutritiu que els aliments frescos.
Per: Magda Carles. Cap de divulgació de nutrició del grup DiR.
Què en penses?