Les coses són com són. Cada vegada hi ha més persones que prefereixen emportar-se de casa el dinar i estalviar-se d’aquesta manera uns quants calerons. També n’hi ha que ho fan perquè estan cansats dels restaurants, però la veritat és que el tema econòmic és el que predomina.
De totes maneres, encara que d’entrada el tupper pot semblar un desavantatge, si es fa bé, pot ser una oportunitat per menjar millor.
Sobretot si tenim en compte els següents consells..
- És millor preparar-lo el mateix dia que el dia abans per conservar els nutrients
- Una peça de fruita o un làctic, les postres recomanables i ineludibles. La carmanyola ha de tenir els mateixos nutrients que un dinar convencional.
- Cal que el tupper contingui els mateixos nutrients que un dinar convencional, per tant, cal que tingui farinacis (pasta, arròs, llegums o patates), aliments proteics (carn, peix o ous), vegetals (verdures o amanides), etc. No s’han d’oblidar mai les postres que poden consistir en una peça de fruita o un làctic.
- És important que hi hagi les dosis adients de cada aliment. Així doncs, un bistec ha de tenir100 grams, un tall de peix 130-150 grams, la dosi de pasta uns 150-200 gramscuits, etc. Un error freqüent es posar-n’hi menys de la dosi normal.
- Un altre punt a tenir en compte és la condimentació. El millor és posar una mica de suc de llimona als vegetals per tal que conservin les seves vitamines i amanir-ho amb oli o la salsa que es vulgui a l’hora de menjar-s’ho.
- Com que no és segur que el tupper es pugui posar a la nevera és bo que els aliments estiguin perfectament cuits, sobretot els aliments proteics.
Per: Magda Carlas . Cap de divulgació de nutrició del grup DiR
Us prometem en breu un post amb idees i exemples de tuppers sans. Si vosaltres teniu receptes i secrets de la cuina amb tupper, envieu-lo i ho incluirem.
1 Comentari1 Comment