Et presentem una recepta tan exquisida com saludable, perfecte per a després d’una sessió d’entrenament
A qui no li agrada un bon plat de pasta amb alguna salsa? Ara bé, la majoria d’aquestes salses estan elaborades amb ingredients com nates, llets senceres, bacó, carn picada… que fan que siguin altament calòriques i poc saludables. Totes aquestes salses tradicionals es poden fer més lleugeres i nutritives. Avui us volem presentar una alternativa a la clàssica salsa pesto.
L’alvocat és l’ingredient principal d’aquesta recepta, ja que hem substituït el formatge per l’alvocat. D’aquesta manera, els greixos són més saludables i el fet de no portar làctic és ideal per als intolerants a la lactosa i les persones que segueixen una dieta vegana.
Aquest pesto casolà és molt senzill i ràpid de preparar, una original recepta nutritiva, vegetal i deliciosa que bé es pot utilitzar per donar gust a un plat de pasta, com per untar-lo en una torrada o per acompanyar crudités de verdures quan volem picar alguna cosa.
Ingredients
(per a 1 persona)
- 70g de tallarines d’arròs
- ½ carbassó
- ¼ de bròquil
- ¼ de tassa de nous del Brasil (30g)
- 15g de pinyons
- ½ alvocat gran
- 1 grapat de ruca(15g)
- 1 grapat petit de fulles d’alfàbrega fresca (10g)
- Suc de ½ llimona
- 4 cullerades d’oli d’oliva, més un rajolí per a les verdures
- Sal i pebre
Elaboració
Abans d’elaborar la salsa, és aconsellable deixar en remull les nous del Brasil durant una hora perquè s’estovin.
Començarem partint l’alvocat en dos, retirem l’os i amb l’ajuda d’una cullera traiem la carn.
A continuació posem les nous del Brasil i els pinyons en un robot de cuina a triturar. Afegim tot seguit l’alvocat, la ruca, les fulles d’alfàbrega, el suc de llimona, l’oli d’oliva, la sal, la pebre i 4 cullerades d’aigua. Batre fins aconseguir una salsa pesto cremosa i sense grumolls i reservar.
El següent pas serà posar a bullir aigua en una olla i coure la pasta.
Mentre es cou la pasta, podem tallar els carbassons a rodanxes fines i el bròquil en troncs petits i saltejar-los en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva, sal i pebre fins que estiguin al punt.
Un cop cuita i escorreguda la pasta, afegim el pesto, les verdures saltejades i removem. Ja és a punt per servir!
Informació nutricional
La pasta d’arròs és una font d’hidrats de carboni complexos, els quals en aporten energia de manera constant al llarg del dia. És un plat ideal per a esportistes, ja que ajuda a carregar les reserves de glucosa que s’han consumit durant l’entrenament. Si estàs controlant el teu pes simplement cal que redueixis la quantitat de pasta.
L’alvocat destaca pel seu excel·lent perfil de greixos saludables, que ajuden a mantenir el cor sa. El contingut en fibra de l’alvocat és elevat, la qual cosa ajudarà a millorar el trànsit intestinal. Aquesta fruita és un còctel de vitamines, minerals i antioxidants que fa que tinguin múltiples beneficis sobre l’organisme: té un efecte antienvelliment, prevé l’aparició i desenvolupament de determinats càncers, ajudar a tenir una vista més bona i una pell més saludable.
Una ració conté:
- Energia: 352 kcal
- Proteïnes: 13 g.
- Greixos: 7 g, dels quals saturats: 1 g.
- Hidrats de carboni: 60 gr, dels qual sucres: 5 g.
- Fibra: 7 g.
Què en penses?