Consumir aliments de temporada ens aporta multitud de beneficis, en aquest cas a la tardor. No només a nivell de salut, sinó també en la nostra economia
La tardor es caracteritza per l’arribada del fred, els canvis de temperatura, la pluja, menys hores de sol, etc. Aquest fet fa que el nostre cos es prepari augmentant les seves defenses i millorant la circulació sanguínia per tal de mantenir la temperatura corporal.
La naturalesa és sàvia i sempre ens ofereix aliments rics en diferents nutrients que el nostre cos necessita per a cada estació de l’any.
Beneficis de consumir aliments de temporada
- Com que han crescut de forma natural a l’arbre, sòl o planta i són recol·lectats en el seu punt òptim de maduració, mantenen els seus nutrients.
- També mantenen les seves propietats organolèptiques (sabor, olor, aparença).
- Els aliments de temporada tenen preus més econòmics perquè no s’han d’importar i, per tant, el seu transport és mínim.
- Si consumim aliments de temporada, promocionem i mantenim una agricultura tradicional i local.
- Reduïm emissions de CO2 perquè disminuïm el seu transport.
Quins són els aliments recomanats?
Aliments propis de la tardor que són molt recomanables per cobrir les necessitats del nostre cos en aquesta estació de l’any:
- Aliments rics en vitamina C: la vitamina C ajuda a millorar les nostres defenses i a la formació de col·lagen, important pel funcionament normal dels vasos sanguinis. Quan practiquem exercici físic, el nostre cos produeix més oxigen, el que provoca una oxidació que es pot contrarestar amb aliments rics en vitamina C, que actua com un potent antioxidant.
Aquesta vitamina es troba en els cítrics com la taronja, llimona, aranja i mandarines; també altres fruites com les figues, caqui o la magrana i verdures com els espinacs, les bledes, el bròquil, la carbassa o els pebrots.
- Aliments rics en vitamina B9 o àcid fòlic, que contribueix a la formació normal de les cèl·lules sanguínies i ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. A més, és molt important per a la pràctica d’exercici físic perquè ajuda a la recuperació muscular i millorar el flux sanguini. Aquesta vitamina la podem trobar a aliments propis de la tardor com la magrana, la endívia, l’escarola, els espinacs, els pebrots o el porro.
- Vitamina D: és molt important per a la correcta calcificació i salut dels nostres ossos i dents. El nostre cos produeix vitamina D quan ens exposem directament a la llum del sol és per això que en èpoques de tardor i hivern que hem de prestar especial importància en aquesta vitamina. Es troba de forma natural i en grans quantitats en els làctics sencers i, amb una altra estructura però assimilable pel nostre cos en bolets com els rovellons, xiitake, camagroc, trompetes de la mort o xampinyons. http://www.live345.com
Gaudeix de la tardor amb tots els seus beneficis! Si vols saber-ne més o vols començar una dieta rica en aliments de temporada, el nostre equip de nutricionistes del DiR t’assessorarà amb el millor pla segons les teves necessitats.
Què en penses?