La quinoa és un cereal amb una composició nutricional excel·lent que pot combinar amb gran varietat d’ingredients i utilitzar-la en diferents receptes
La quinoa podria estar considerada com un superaliment degut al seu valor nutricional. És un dels pocs aliments que conté tots els aminoàcids essencials que el cos necessita i, comparada amb altres cereals, concentra una major part de potassi, calci, magnesi i ferro. A més a més no conté gluten, és rica en fibra i és de fàcil digestió.
Hi ha diferents països que cultiven quinoa com per exemple França, Perú, Equador o la Xina, però l’autèntica quinua real es cultiva als salars de Uyuni i Coipasa (els deserts de sal continus més grans del món) situats al sur de Bolivia entre els 3.600 i 4.000 metres d’alçada. Aquesta varietat té un sabor i una textura única que ha permès atorgar-li una Denominació d’Origen reconeguda per nombrosos països.
Al nostre país, una de les principals marques que distribueixen aquesta varietat de quinoa és Quinua Real, amb un ampli catàleg de productes que inclou begudes vegetals, diferents tipus de pasta o fins i tot plats preparats.
Recepta d’hamburguesa de quinua real i cigrons
Quinua Real ens proposa aquesta recepta d’hamburgueses vegetarianes, una combinació excel·lent ja que els dos ingredients principals contenen els 9 aminoàcids essencials. Una recepta molt senzilla que et permet gaudir d’un plat sa i variat:
Ingredients per a 4 persones:
- 1 got de quinua real
- 2 gots d’aigua
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 mica de julivert
- 1 dent d’all
- 1 fulla de llorer
- 1 mica de comí en pols
- Sal
- Oli d’oliva extra verge
- Llavors de sèsam
Preparació de la recepta:
- Introduir la quinoa en una tassa i esbandir.
- Afegir en una olla dues tasses d’aigua amb una mica de sal, llorer i la quinoa que hem esbandit. Cuinar durant 15 minuts, fins que l’aigua ho absorbeixi.
- Tallar un all, una ceba i dues pastanagues.
- Saltejar la ceba i l’all afegint una mica de sal i el comí en pols. A continuació incorporar les pastanagues i cuinar durant 10 minuts.
- Afegir una tassa i mitja de cigrons cuits i la quinoa que havíem preparat
- Picar una branqueta de julivert i afegir també a la mescla.
- Triturar-ho tot.
- Crear la forma de les hamburgueses. Arrebossar amb les llavors de sèsam i afegir unes gotes d’oli per sobre.
- Introduir al forn durant 10 minuts.
Després de tot aquest procediment ja estaran llestes per menjar, pots acompanyar-les amb una amanida o amb patates al forn i ja et quedarà un plat riquíssim!
Pots consultar la recepta original i veure el vídeo amb la preparació a la web de Quinua Real.
Què en penses?