No et perdis les xerrades d’alimentació que realitzarem a diferents Clubs DiR per ajudar-te a estalviar temps i menjar sà
Els propers dies 22 (Sant Cugat DiR, 19:15h), 23 (Tuset DiR, 19:00h) i 30 de gener (Diagonal DiR, 19:30h) l’equip de nutrició del DiR farà una xerrada gratuïta i oberta a tothom amb la temàtica “cuina un dia i menja’n quatre”, oferint consells per planificar el teu menú setmanal i idees per preparar plats saludables.
A tots ens ha passat que arribem a casa després d’un llarg dia de feina i hem de preparar el sopar i el dinar del dia següent. Amb el cansament i la poca imaginació, acabem fent els mateixos plats de sempre. Per sort, amb una mica de planificació i els consells de l’equip de nutrició DiR, pots millorar els teus àpats i estalviar temps.
Cuina un dia i menja’n quatre
El que cal tenir present és que gairebé qualsevol menjar es pot congelar a excepció de les patates i els fregits. Per exemple, una de les elaboracions que pots cuinar en grans quantitats, congelar-la en diferents racions i utilitzar-la per enriquir diferents plats de verdures, pasta o llegums és el sofregit de tomàquet. De la mateixa manera, cada vegada que cuines pasta, arròs o llegums, pots preparar alguna ració de més i congelar-la en racions individuals, per després combinar-la amb amanida o altres acompanyaments.
Invertir un temps a la cuina per preparar els plats per a tota la setmana ens traurà molt de temps. Per a que aquesta inversió de temps sigui òptima, cal planificar la setmana: recorda que per a que un plat sigui complet, ha de tenir els tres grups alimentaris principals: verdures, farinacis (com l’arròs, cereals, pasta i pa) i proteïnes (com el peix, la carn, els llegums, els ous, el tofu o el seità).
En primer lloc, prepara la quantitat suficient d’arròs, quinoa o pasta per a 2 plats. Mentrestant, pots preparar verdures per a 3 plats. Per exemple carbassó, albergínia, porro i tomàquet a la planxa.
Un plat d’arròs, quinoa o pasta el mescles amb les verdures cuinades a la planxa i amb una mica de curri al damunt mesclant tot bé.
L’altre plat d’arròs, quinoa o pasta el fas servir amb salmó fumat, alvocat, mango o pinya, fruits secs i un rajolí de llimona o llima per tal d’evitar que l’alvocat s’oxidi.
Tenir ous durs a la nevera també et pot solucionar una amanida ben completa i aprofitar així l’altra meitat de l’alvocat.
També convé tenir un rebost amb llegums cuites com llenties, cigrons o mongetes que pots mesclar amb les verdures cuinades anteriorment, preparant així 2 plats més. Acompanya els plats de llegums amb una mica de comí per donar-li un toc més saborós. Les herbes aromàtiques com el coriandre o la cúrcuma donarà sabors molt diferents a un mateix plat.
A més a més, mentre prepares i organitzes els plats cuinats en recipients individuals, pots preparar peix a la papillota amb verdures i patates per a 2 dies i pollastre al forn amb base de patates, ceba, tomàquet i romaní aprofitant el mateix temps de cocció.
Un cop tens tots els plats preparats, els guardes en carmanyoles individuals a la nevera per tal d’anar consumint al llarg de la setmana. Finalment et quedarà aquest menú:
- Dia 1:
Amanida d’arròs i salmó.
Peix blanc a la papillota.
- Dia 2:
Llenties amb verdures i comí.
Amanida variada amb ou dur.
- Dia 3:
Arròs amb verdures al curri.
Peix blanc a la papillota.
- Dia 4:
Llenties amb verdures i coriandre
Pollastre al forn amb patates i verdures
Si vols més idees de plats i altres recomanacions per estalviar temps a la cuina, no et pots perdre els nostres tallers a Sant Cugat DiR, Diagonal DiR i Tuset DiR:
- 22/01: ST. CUGAT. Saibó 19.15h
- 23/01: TUSET. Saibó 19.00h.
- 30/01: DIAGONAL. Saibó 19:30h.
Què en penses?